
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το στάνταρ ορεκτικό που παραγγέλνουμε οι περισσότεροι από εμάς στις ταβέρνες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η εποχή του κολοκυθιού.
Μπορείτε, λοιπόν, να τους φτιάξετε και στο σπίτι πολύ πιο light μιας και η συνταγή που ακολουθεί είναι για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου. Οι πιο νόστιμοι, light, vegetarian και vegan κολοκυθοκεφτέδες (αν δεν τους προσθέσετε κάποιο είδος τυριού και αυγά) που έχετε φάει ποτέ. Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Μπορείτε να τους βάλετε μέσα σε ένα τάπερ και να τους διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και για 3 μήνες. Όταν θέλετε να τους φάτε απλά τους βγάζετε από την κατάψυξη και τους ζεσταίνετε στον φούρνο ή και στην τοστιέρα.
Οι κολοκυθοκεφτέδες αυτοί επειδή είναι φτιαγμένοι στον φούρνο δεν γίνονται πολύ τραγανοί. Επομένως τρώγονται τέλεια και ζεστοί και κρύοι.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου | Light, μόλις 26 θερμίδες ο ένας
Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. baking powder
1 αυγό (αν θέλετε)
3/4 φλ. αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. vegan φέτα τριμμένη (ή φέτα της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε χτυπώντας τα κολοκύθια στο μπλέντερ. Στίψτε τα με τα χέρια σας έτσι ώστε να μην έχουν πολλά υγρά.
Ρίξτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε και το αυγο και ανακατέψτε.
Ρίξτε στο μπολ το κολοκύθι, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα και το baking powder.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι φτιάξτε κεφτέδες κολοκυθιού και βάλτε τους στο ταψί.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά από την μια μεριά και για άλλα 12-15 μεριά από την άλλη.
Βγάλτε από τον φούρνο και απολαύστε τους κεφτέδες σας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr