
Η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει κι ένα γλυκάκι είναι απαραίτητο για το σπίτι. Χρησιμοποιωντας σταφύλι που είναι το φρούτο της εποχής μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
170 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ.Φαρίν Απ
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
340 γρ. σταφύλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.Χτυπάμε με σύρμα χειρός τα υλικά
Προσθέτουμε το Φαρίν Απ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα
Προσθέτουμε τα μισά σταφύλια και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα κέικ (διαμέτρου 26 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σταφύλια στην επιφάνεια του κέικ
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε
Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό της αρεσκείας μας
Η συνταγή από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr