
Πανεύκολη συνταγή για κέικ με κουβερτούρα. Το πιο σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
5 αυγά
160 γραμ. ζάχαρη (κρυσταλλική και ψιλή)
130 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
180 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε κομμάτια)
320 γραμ. σοκολάτα 60% (σε κομματάκια)
60 γραμ. αλεύρι
20 γραμ. κακάο
1 πρέζα άνθος αλατιού
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
Καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα για το τελείωμα
Διαδικασία
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε με τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.
Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά για το κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.
Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν.
Προσθέτουμε τη σοκολατα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολατα.
Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία από την σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μείγμα για κέικ, στα χτυπημένα αυγά και με μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για κέικ.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, το αλεύρι το κακάο και το baking powder.
Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχαρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά.
Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει σαν κρακελέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο σε μια σχάρα τελείως, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ζεστό.
Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί.
Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό.
Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε.
Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Το σερβίρετέ σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr