X

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο - Αφράτο και αρωματικό

Πλούσιο και αφράτο, αυτό το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι, είναι γεμάτο γεύση και αρώματα.

Γράφει: TheToc team

Πλούσιο και αφράτο, αυτό το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι, παρότι νηστίσιμο, είναι γεμάτο γεύση και αρώματα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο κέικ, που αποτελεί ένα τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας, και όχι μόνο.

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο + επιπλέον για τη φόρμα
2 κούπες ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1 κούπα νερό
1 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3 κουτ. σούπας ξίδι
6 κουτ. σούπας κακάο
ελάχιστο αλάτι

Γλάσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας νερό ζεστό
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση
Για το νηστήσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, ή με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά για το κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής: Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και από πάνω ρίχνουμε το ξύσμα.

Διαβάστε Επίσης