X

Κέικ της στιγμής - Εύκολη σοκολατένια συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Το κέικ πάει πάντα εξαιρετικά με καφέ ή τσάι και η συγκεκριμένη συνταγή για κέικ της στιγμής είναι πάρα πολύ εύκολη και φτιάχνει ένα υπέροχο γλυκάκι!

Γράφει: TheToc team

Το κέικ πάει πάντα εξαιρετικά με καφέ ή τσάι και η συγκεκριμένη συνταγή για κέικ της στιγμής είναι πάρα πολύ εύκολη και φτιάχνει ένα υπέροχο γλυκάκι!

Υλικά

25 γραμμάρια κακάο

60 ml βραστό ζεστό νερό

180 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα

4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

2 γραμμάρια αλάτι

225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γραμμάρια ζάχαρη

2 κάψουλες βανίλιας

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Συνταγή

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετήστε το ράφι του φούρνου στο κέντρο του φούρνου.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 23 x 13 cm.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σκόνη κακάου με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί η σκόνη κακάου και να είναι λεία για το κεικ μας.

Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι κέικ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις βανίλιες και την ζάχαρη και χτυπήστε, σε μέτρια υψηλή ταχύτητα, (περίπου 5 λεπτά).

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά για το κεικ.

Τέλος προσθέστε το κρύο μείγμα του κακάου και χτυπήσετε το για 2 λεπτά.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μείγμα αλευριού (σε δύο δόσεις ) μαζί με το γάλα και ανακατέψτε.

Ρίξτε το μείγμα στην βουτυρωμένη και με κακάο φόρμα κέικ.

Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, τσεκάρετε με ένα μαχαιράκι ότι έχει ψηθεί.