X

Kλασική συνταγή για την παραδοσιακή μουσταλευριά - με 3 υλικά

Απλή και αυθεντική γεύση από τον τρύγο του Αυγούστου, με μούστο, αλεύρι και κανέλα – όπως τη φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας.

Γράφει: TheToc team

Τέλος Αυγούστου στην Ελλάδα σημαίνει τρύγος, μούστος και οι πρώτες μυρωδιές φθινοπώρου. Ο φρέσκος μούστος, ο χυμός του σταφυλιού πριν γίνει κρασί, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα της εποχής. Οι παλιότεροι δεν τον άφηναν ποτέ να πάει χαμένος. Εκτός από το κρασί, έφτιαχναν πετιμέζι, μουστοκούλουρα, παστέλια και φυσικά τη μουσταλευριά.

Η μουσταλευριά είναι ένα από τα πιο κλασικά παραδοσιακά γλυκά της εποχής του τρύγου. Με μόλις τρία υλικά – μούστο, αλεύρι και άμυλο – μετατρέπεται σε μια κρεμώδη λιχουδιά που σερβίρεται ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με κανέλα και καρύδι. Είναι το γλυκό που συνδέει τις κουζίνες των γιαγιάδων με τις αυλές του Σεπτέμβρη, και μας δείχνει πως, αντί για περίπλοκες παρασκευές, συχνά τα πιο απλά και φυσικά υλικά αρκούν για να δώσουν ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Δες τη συνέχεια στο shape.gr

Tags