Τα πιο ευκολα γευστικά και αφράτα muffins είναι εδώ!
Συνταγη για muffins
Υλικά για 15 κομμάτια
-3 αυγά
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml)
-1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
-1/2 φλιτζάνι νερό
-2 γεμάτα κουτάλια γιαούρτι
-3 κουτάλια αμύγδαλα περασμένα στο μουλτι
-2 φλιτζάνια του τσαγιού γεμάτα αλεύρι
-20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
-2 βανιλίνες
-Τον χυμό από 1/2 λεμόνι
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
-1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
Εκτέλεση
-Χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
-Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.
-Έπειτα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη βανιλινη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.
-Ρίχνουμε το νερό και το σπορέλαιο και χτυπάμε πάλι.
-Στο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας με το μίξερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες (γέμισα μέχρι το χείλος) για μαφινς και για καλύτερο αποτέλεσμα τις τοποθετούμε και σε μεταλλικές.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ( είναι αναλόγως τον φούρνο).