Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα σοκολατάκια κακάο; Η πλούσια γεύση τους και η ιδιαίτερη υφή τους ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορούν να φτιαχτούν.
Η συνταγή του blog paxxi αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κόπος για να ετοιμάσεις μία λαχταριστή λιχουδιά, που θα ξετρελάνει όσους τη δοκιμάσουν.
Υλικά
-200 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
-80 ml κρέμα γάλακτος
-μία πρέζα αλάτι
-100 γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι και την σοκολάτα. Μόλις ενωθούν τα βγάζω από τη φωτιά.
- Ρίχνω το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα που έχω ντύσει με λαδόκολλα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά) μέχρι να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
- Το βγάζω από το ψυγείο και από το ταψί και με ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα μαχαίρι το χωρίζω σε μερίδες. Παίρνω κάθε κομμάτι, το πλάθω μπάλα με τα χέρια μου και το κυλάω στο κακάο να καλυφθεί πλήρως. Το τινάζω να φύγει η περίσσεια.
- Τα βάζω σε χάρτινη θήκη και τα διατηρώ στο ψυγείο.