
Τώρα που καιρός κρύωσε και είμαστε πια στην καρδιά του Νοέμβρη, μία σούπα είναι το τέλειο γεύμα.
Η συγκεκριμένη ούγγρικη σούπα με μανιτάρια, είναι τέλεια από πολλές απόψεις. Είναι έτοιμη σε 20′, είναι light, η μερίδα έχει μόλις 192 θερμίδες.
Ουσιαστικά περιέχει μόνο μανιτάρια τα οποία είναι σούπερ θρεπτικά. Αν είσαι vegan μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι σόγιας αντί για κανονικό γιαούρτι και φυτικό ρόφημα αμυγδάλου αντί για κατσικίσιο γάλα που χρησιμοποίησα εγώ.
Τη συνταγή για αυτή την τέλεια σούπα βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe.
Light ούγγρικη σούπα, έτοιμη σε 20′
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
650 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ((προσωπικά προτιμώ τα σιτάκε ή τα πλευρώτους))
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ((Ούγγρικη αν έχετε ή κάποια άλλη αν δεν έχετε ούγγρικη))
500 ml ζωμό λαχανικών
250 ml κατσικίσιο γάλα light
1 κ.σ. σόγια σως
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1,5% λιπαρά
1/2 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκίνα ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει πρόσθεσε το κρεμμύδι.
Μόλις πάρει χρώμα ρίξε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίξε το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τη σόγια σως. Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά.
Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα εννιαίο μείγμα.
Ρίξε το μείγμα μέσα. Ανακάτεψε και άφησε για 5-10 λεπτά.
Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το γιαούρτι με 2-3 κουταλιές από τη σούπα. Πρόσθεσε το μείγμα στη σούπα σου, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr