X

Light καλοκαιρινό ορεκτικό: Κροκέτες μελιτζάνας με 2 υλικά - 105 θερμίδες η μία

Οι πιο εύκολες κροκέτες μελιτζάνας στον κόσμο με 2 υλικά

Γράφει: TheToc team

Οι πιο εύκολες κροκέτες μελιτζάνας στον κόσμο με 2 υλικά είναι εδώ και σε καλούν να τις δοκιμάσεις.

Δεν θα πιστεύεις πόσο νόστιμες είναι και πόσο εύκολο είναι να τις ετοιμάσεις. Τα δύο βασικά υλικά που θα χρειαστείς στη συνταγή για να φτιάξεις τις κροκέτες μελιτζάνας είναι μελιτζάνες και αλεύρι βρώμης ή τριμμένη φρυγανιά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι ρεβυθιού.

Το αλεύρι βρώμης για να έχουν και περισσότερη γεύση οι κροκέτες σου πρέπει να το εμπλουτίσεις με μπαχαρικά. Προσωπικά προσθέτω αλάτι, μαύρο πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia

Διαβάστε Επίσης

Κροκέτες μελιτζάνας με 2 υλικά | 105 θερμίδες η μία

Υλικά

600 γρ. μελιτζάνες
3 κ.σ. αλεύρι βρώμης ή τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη
για τη γέμιση (αν επιλέξεις να τις γεμίσεις)
5 μικρά κομματάκια φέτας ή κίτρινου τυριού της επιλογής σου
για το πασπάλισμα (αν επιλέξεις να το κάνεις)
3-4 κ.σ. αλεύρι βρώμης ή τριμμένη φρυγανιά ή καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
Ξεκίνα ψιλοκόβοντας τις μελιτζάνες σου. Ριξ'τες σε ένα μπολ. Πρόσθεσε 1 κ.γ. αλάτι και ανακάτεψε. Άφησέ τις στην άκρη για 15 λεπτά.
Βαλ'τες σε λεπτή πετσέτα και στράγγισέ τις καλά. Όσο τις στραγγίζεις τόσο πιο πολύ νερό βγάζουν.
Μετέφερε σε αντικολλητικό τηγάνι. Μαγείρεψε για 4-5 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν μπορείς να τις μεταφέρεις σε μπολ.
Ανακάτεψε καλά με το αλεύρι βρώμης ή την τριμμένη φρυγανιά αφού προσθέσεις και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε καλά και με τα χέρια σου έτσι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Φτιάξε 5 μεγάλες κροκέτες. Μπορείς να ψήσεις τις κροκέτες σου ακόμα και τώρα.
Προσωπικά μου αρέσει να προσθέτω και ένα κομμάτι φέτα στην κάθε κροκέτα και να την "παγιδεύω" μέσα σε αυτήν.
Αν θέλεις μπορείς να βουτήξεις την κάθε κροκέτα σε αλεύρι βρώμης, φρυγανιά ή καλαμποκάλευρο.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Εναλλακτικά ψήσε στο air fryer στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης