Το Μac & cheese είναι ένα κλασικό αμερικανικό πιάτο που φτιάχνεται με μακαρόνια κοφτά συνήθως και λιωμένο τυρί, cheddar ή μείγμα από διάφορα τυριά.
Η βασική ιδέα είναι απλή: Βράζεις τα μακαρόνια, ετοιμάζεις μια τυρένια σάλτσα (συνήθως με βούτυρο, αλεύρι, γάλα και τυρί), μια παραλλαγή της σάλτσας μπεσαμέλ και τα ανακατεύεις όλα μαζί.
Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή ψημένο στο φούρνο, όπου σχηματίζει μια τραγανή χρυσή κρούστα από πάνω, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις, όπως με μπέικον ή με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Εμείς προτείνουμε την πιο κλασική εκδοχή που μπορείς να ετοιμάσεις με 3 μόλις υλικά!