X

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα - Τοπ καλοκαιρινό επιδόρπιο

Αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, μπισκότα και φράουλες θα σου ξυπνήσει αναμνήσεις της παιδικής σου ηλικίας.

Γράφει: TheToc team

Αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ, μπισκότα και φράουλες θα σου ξυπνήσει αναμνήσεις της παιδικής σου ηλικίας.

Αυτά τα γλυκά που δεν χρειάζονται γκουρμέ τεχνικές, μόνο αγάπη και λίγα υλικά. Ένα από αυτά είναι βέβαια αυτό το κλασικό γλυκό ψυγείου με φράουλες και μπισκότα!

Τη συνταγή βρήκαμε από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.

Συνταγή: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα

Υλικά


1 1/2 πακέτο πτι μπέρ μπισκότα

600 ml γάλα

300 ml κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ ζάχαρη

80 γρ κόρν φλάουρ

2 βανίλιες

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

2 κ.τ.σ ζάχαρη

400 νερό ζεστό

400 νερό παγωμένο

φράουλες

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,την βανίλια, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ,ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί και να δέσει. Αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Σε ενα ταψάκι 25χ35 βάζουμε μια στρώση μπισκότα και τα βρέχουμε με λίγο γάλα,στη συνέχεια βάζουμε την επόμενη στρώση και ξαναβρέχουμε(όχι πολύ). Απλώνουμε προσεχτικά και σιγά σιγά την κρέμα από πάνω,σκεπάζουμε με μεμβράνη και πατάμε την μεμβράνη να έρθει σε επαφή με την κρέμα, για να μην κάνει πέτσα.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα ή για μισή ώρα στην κατάψυξη.

Σε ενα μπόλ βάζουμε το ζεστό νερό και ρίχνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ φράουλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει,στη συνέχεια βάζουμε το παγωμένο νερό.

Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει. Αφού εχει πήξει πολύ καλά η κρέμα μας,βάζουμε προσεχτικά και σιγά σιγά το ζελέ από πάνω.

Βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες,αν θέλουμε όταν βάλουμε το ζελέ βάζουμε και φέτες με φράουλα.

Διαβάστε Επίσης