
Η πιο απολαυστική σούπα μινεστρόνε είναι αυτή! Με λαχανικά και ζυμαρικά αλλά και μαυρομάτικα που κάνουν τη διαφορά.
Δοκιμάστε τη και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας μαγειρέματα του χειμώνα.
Μινεστρόνε: Συνταγή για την πιο γευστική σούπα του χειμώνα
Υλικά
2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
2 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πρώτα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35-40 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το συνολικό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι.
Αφήνουμε τα λαχανικά για τη σούπα μινεστρόνε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα.
Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει και να εξέχει 2-3 δάχτυλα.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Για το επόμενο 10λεπτο ανακατεύουμε συχνά τη σούπα μινεστρόνε λαχανικών, γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και πιάνει στην κατσαρόλα.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό για να βράσει το ζυμαρικό.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Η σούπα μας βγαίνει πυκνή και τέλεια, με χυλωμένα όλα τα υλικά της.
Συνοδέψτε αυτή τη σούπα μινεστρόνε με ζυμαρικά με το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr