Μοιραζόμαστε το Πέραμα: Τέχνη & Πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος

Τέχνη και πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος. Ένα πολύπλευρο εγχείρημα με χαρακτήρα κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μοιραζόμαστε το Πέραμα: Τέχνη & Πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος

Το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ (“SHARING PERAMA”) σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την υποστήριξη του British Council, της Πρεσβείας της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece) προγραμματίζουν την πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».

Σκοπός της εκδήλωσης, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey).

Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.

Μοιραζόμαστε το Πέραμα: Τέχνη & Πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος
ROBERT MONTGOMERY
Commission for the Royal Society for Blind Children, 2018
Μοιραζόμαστε το Πέραμα: Τέχνη & Πολιτισμός στον δημόσιο χώρο του Περάματος - εικόνα 2

Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι στο ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας. Στον χώρο του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ» θα υπάρχει φωτεινή εγκατάσταση του καλλιτέχνη, η οποία θα δώσει το ερέθισμα για ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την τέχνη στον δημόσιο χώρο, όπως και τη συμβολή της τοπικής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης και δημιουργίας.

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους από την Μικρασία και το ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι και φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα και φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί και φωνή).

Η είσοδος και η πρόσβαση στον κινηματογράφο είναι δωρεάν. Θα υπάρχουν λεωφορεία από και προς στο Πέραμα, τα οποία θα αναχωρούν από το Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων, στις 19:15.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, καθώς για να κλείσετε θέση στα λεωφορεία, επικοινωνήστε στο info@sharingperama.com

ROBERT MONTGOMERY People You Love. De La Warr Pavilion, 2010
ROBERT MONTGOMERY
People You Love. De La Warr Pavilion, 2010

«ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕ-ΠΕΡΑΜΑ» | Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ, 20:30 | ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ | ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 164, ΠΕΡΑΜΑ 188 63 (ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ)

Πρόγραμμα βραδιάς

20:30 | Ανοίγει το Σινέ Πέραμα τις πόρτες του για μια βραδιά μετά από 10 χρόνια

21:00 | Καλωσόρισμα και προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Ομιλίες

  • Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος
  • Barbara Polla, επιμελήτρια του ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
  • Olaf Kjelsen, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα
  • Αναστασία Ανδρίτσου, Director British Council Greece
  • Robert Montgomery, Καλλιτέχνης

21:30 | Προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Συμμετέχοντες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey

22:15 | Live μουσική από τους: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι & φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα & φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί & φωνή)

23:30 | Λήξη και αναχώρηση λεωφορείων

Σχετικά με το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ δημιουργείται στη μνήμη των πρώτων χρόνων οικοδόμησης του Περάματος τη δεκαετία του 60’ – όταν η Barbara Polla, επιμελήτρια του εγχειρήματος, μαζί με την οικογένειά της πέρασαν έναν χειμώνα στο Πέραμα- και στη μνήμη του πατέρα Γεωργίου Δημητριάδη, ο οποίος δημιούργησε ένα καταφύγιο ελπίδας και στήριξης για όλους τους κατοίκους της πόλης, ιδίως για τους απόρους και τα παιδιά, προσφέροντας γεύματα, φροντίδα και αγάπη.

Οι κάτοικοι του Περάματος επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιούνταν στα ναυπηγεία κάνοντας σύνθετες εργασίες που απαιτούσαν επινοητικότητα, τεχνικές δεξιότητες και δημιουργικότητα. Ο καλλιτέχνης Robert Montgomery θα δουλέψει με τεχνίτες της περιοχής για να κατασκευάσει τα έργα του και να αναδείξει τις δεξιότητές τους.

Ο Robert Montgomery είναι εικαστικός και ποιητής και ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους καλλιτέχνες που δουλεύουν στον δημόσιο χώρο. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου και διακρίνονται για την αυθεντικότητα, τον σεβασμό του προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. O καλλιτέχνης θα βασίσει τα κείμενά του στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Οι γλυπτικές εγκαταστάσεις του Montgomery αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι δράσεις αυτές θα έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό.

H δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου και αφορά στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου ο διεθνούς φήμης Σκωτσέζος καλλιτέχνης Robert Montgomery θα εμφανίσει το πρώτο μεγάλης διάστασης φωτεινό γλυπτό του στον δημόσιο χώρο του Περάματος.

Κεντρική Φωτογραφία: ROBERT MONTGOMERY - Whenever You See The Sun, 2011

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Οκτ 2020 | 15:22

Τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας.

20 Οκτ 2020 | 14:37

Τηλεργασία: Τι να προσέξεις αν δουλεύεις από το σπίτι

Φαίνεται πως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει (τουλάχιστον, προς το παρόν). Μάθε πώς θα την κάνεις πιο αποδοτικά και πιο ευχάριστα.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη

Χιλιόμετρα, υψόμετρο και αναμετρήσεις με το θάνατο.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Γιασίντα Άρντεν: Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Χάρη κυρίως στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας επανεξελέγη θριαμβευτικά στις χθεσινές εκλογές.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Οι νόμοι που προστατεύουν τις σημαίες

Πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα ανά τον κόσμο για τη βεβήλωσή τους; Σε ποια χώρα μπορεί κανείς να τις κάψει χωρίς πρόβλημα;

ΕΓΙΝΕ VIRAL 16 Οκτ 2020 | 21:11

Η φωτογραφία της χρονιάς: Νεογέννητο τραβά τη μάσκα του γιατρού μόλις ήρθε στη ζωή

Φοβερός συμβολισμός στη φωτογραφία - "Το είχαμε ανάγκη αυτό το σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες" αναφέρει ο γιατρός

16 Οκτ 2020 | 15:07

Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

16 Οκτ 2020 | 14:57

Νέες εικόνες του σύμπαντος τόσο φαντασμαγορικές που μοιάζουν fake

Η μεγαλοπρεπής γοητεία του διαστήματος σε μερικά κλικ.

15 Οκτ 2020 | 15:11

Τα βιβλία με το πιο απογοητευτικό τέλος

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει σχετική έρευνα του OnBuy Books.

14 Οκτ 2020 | 15:30

Τα μυστικά των πολύ πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Φράσεις, τεχνικές και αποφθέγματα για πολλά λεφτά.

14 Οκτ 2020 | 12:51

Lean in Hellas: Οι πιο ασήμαντες προκαταλήψεις δημιουργούν τις πιο μεγάλες διακρίσεις

Το μήνυμα της ισότητας του Lean in Hellas που δείχνει πώς μια γυναίκα βιώνει τον σεξισμό στον χώρο εργασίας της.