X

Μοναδική συνταγή για σοκολατένιο κέικ από cookies

Μοναδική και ξεχωριστή για την ευκολία της συνταγή, για σοκολατένιο κέικ από cookies!

Γράφει: TheToc team

Μοναδική και ξεχωριστή για την ευκολία της συνταγή, για σοκολατένιο κέικ από cookies!

Υλικά

Για το σοκολατένιο κέικ

400 γρ. cookies σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
420 γρ. γάλα
1½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη βουτυρόκρεμα με κακάο

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
220 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. κακάο άγλυκο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
2 passion fruit πολύ ώριμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Το κέικ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το baking powder, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα.

Αφήνουμε 10′ και κατόπιν ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν χυλό σαν του κέικ.

Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ανοιγόμενο ταψί-τσέρκι 20 εκ. του οποίου τον πάτο καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175ο C για περίπου 30′ δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.

Η βουτυρόκρεμα

Χρησιμοποιώντας το μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2′.

Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη, το γάλα, το αλάτι και το εκχύλισμα συνεχίζοντας το χτύπημα για 3′ μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το passion fruit, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αφήνουμε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις το κέικ έχει έχει κρυώσει το καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

-Μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με μια απλό γλάσο-γκανάζ σοκολάτας και να παραλείψουμε τη βουτυρόκρεμα
-Ψήνουμε το κέικ σε αντικολλητικό σκεύος εναλλακτικά σε όποιο σκεύος έχουμε στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε
–Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για κέικ.