Μαλακά, αρωματικά και γεμάτα φθινοπωρινή θαλπωρή. Αυτά τα κουλουράκια με μήλο και κανέλα είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό snack, χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και με πλούσια γεύση από φυσικά υλικά.
Μαλακά, νόστιμα, υγιεινά. Αυτά τα φθινοπωρινά κουλουράκια της food blogger Emily Vagia, θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.
Συνταγή: Μοσχομυριστά κουλουράκια με μήλο και κανέλα - Υγιεινά, χωρίς ζάχαρη
Υλικά
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. baking powder
1μιση κ.γ. κανέλα
100 γρ. ελαιόλαδο
90 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
120 ml φυτικό ρόφημα βρώμης protein plus μπανάνα κακάο ΔΕΛΤΑ
150 γρ. τριμμένο μήλο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με σύρμα το ελαιόλαδο, το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, το φυτικό ρόφημα. Προσθέτω και το τριμμένο ήλο αφού το στραγγίσω πολύ καλά.
Ρίχνω τα στερεά στα υγρά και ανακατεύω. Σχηματίζεται μία μαλακή ζύμη που όμως είναι εύπλαστη. Αν σου κολλάει η ζύμη βαλ'την στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν πλάσεις τα κουλουράκια σου. Θα σφίξει και έτσι δεν θα κολλάει πλέον.
Σχηματίζω 12 κουλουράκια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
Αν θέλεις να αποκτήσουν χρώμα στο ψήσιμο άλειψέ τα με λίγο αυγό.