ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, προστατεύει τη φύση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα παραγωγό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας στέκεται εδώ και 50 χρόνια η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, έχοντας δεσμευτεί διαχρονικά να διαθέτει προϊόντα που προάγουν την υγιεινή διατροφή και την ευζωία των καταναλωτών.

Εκτός όμως από το να παράγει ποιοτικά, ασφαλή και καινοτόμα προϊόντα, η εταιρεία κρατά στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής μας, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και παραμένοντας πιστή στο όραμα και τις αξίες της.

Σέβεται το περιβάλλον και προστατεύει τη φύση

Με συνέπεια και υπευθυνότητα, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ακολουθεί το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, εφαρμόζοντας σε όλα τα στάδια της επιχειρησιακής της λειτουργίας διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον, επενδύοντας διαρκώς σε καινοτόμο, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ακόμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, των μέσων θρέψης και φυτοπροστασίας, την προστασία της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος, τη διαρκής αναζήτηση υλικών συσκευασίας φιλικότερων προς το περιβάλλον, την υπεύθυνη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων της και τη συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εργαζομένων στο σύνολο των πράσινων πρακτικών.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική επιχειρηματικότητα μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας

Ξεκινώντας από τη συναίσθηση ευθύνης που έχει απέναντι στη φύση και το περιβάλλον, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσω της συμβολαιακής γεωργίας.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 Έλληνες παραγωγούς που καλλιεργούν περισσότερα από 30.000 στρέμματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, θέτοντας τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας και ενισχύει διαρκώς την τεχνογνωσία των συνεργαζόμενων παραγωγών της μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, αναζητά και εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις, επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες που της επιτρέπουν να διατηρεί την κορυφαία ποιότητα και τη μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων Μπάρμπα Στάθης, ελέγχοντας την ίδια στιγμή το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και καταβάλλοντας διαρκείς προσπάθειες για τη μείωσή του.

"Κάνουμε καλό" με σεβασμό στην κοινωνία

Για την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, πρωταρχική σημασία έχει η θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Μέσω του προγράμματος διάθεσης δωρεάν προϊόντων "Κάνουμε καλό", στηρίζει δεκάδες κοινωφελείς οργανισμούς και κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορηγία καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών και φρέσκων σαλατών, κατά τη διάρκεια του 2020, ξεπέρασε τις 350.000 μερίδες.

Ταυτόχρονα, παρέχει οικονομική υποστήριξη σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που στηρίζουν κυρίως παιδιά και διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν στα μάτια των νεότερων ηλικιών τη σημασία της καθημερινής ισορροπημένης διατροφής, μέσα από την απολαυστική και θρεπτική αξία του κόσμου των λαχανικών.

Τέλος, έχοντας διαχρονικά αναδείξει το κρίσιμο πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων, στην αντιμετώπιση του οποίου η εταιρεία συμβάλλει τόσο μέσω της φύσης των προϊόντων της όσο και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έχει συνασπίσει τις προσπάθειές της με την πρωτοβουλία της οργάνωσης "Μπορούμε", όντας ενεργό μέλος στη "Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων".

barbastathis.

Έμπρακτη στήριξη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το 2020 υπήρξε ένα έτος στη διάρκεια του οποίου, η κοινωνία αντιμετώπισε πρωτόγνωρες δυσκολίες ενώ η συγκυρία της πανδημίας συνεχίζει να αποτελεί μία δοκιμασία για όλους. Mία συνθήκη στην οποία εταιρείες, ιδιώτες και κοινωφελείς οργανισμοί κλήθηκαν να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν έμπρακτη στήριξη, στους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδωσε σημαντική έμφαση τόσο στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής επιχειρηματικότητας όσο και στη θέσπιση της ασφάλειας ως απόλυτης και αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητάς της. Την ασφάλεια των συνεργαζόμενων παραγωγών, των εργαζομένων της, την ασφάλεια των καταναλωτών και φυσικά την ασφάλεια των προϊόντων της.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίστηκε η επάρκεια των αποθεμάτων των προϊόντων Μπάρμπα Στάθης κατά τη διάρκεια του lockdown, τηρώντας σαφώς τα αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας. Σε άρρηκτη συνεργασία με τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι άνθρωποι της εταιρείας, από τους παραγωγούς, τα γραφεία και την παραγωγή έως τις πωλήσεις και τα logistics λειτούργησαν ως μία ομάδα που συναισθάνθηκε την ευθύνη της εταιρείας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Πάντοτε σεβόμενη τα μέτρα, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ κατέβαλλε σημαντικότατες προσπάθειες ώστε οι καταναλωτές της να μπορούν διαρκώς να βρίσκουν τα προϊόντα της με ασφάλεια, χωρίς να αντιμετωπιστούν ελλείψεις ακόμη και σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης.

Kατά τη διάρκεια του 2020, η εταιρεία ενίσχυσε, επίσης, ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα στήριξής της σε κοινωφελείς οργανισμούς προσφέροντας καταψυγμένα λαχανικά και προϊόντα ζύμης που ξεπέρασαν τους 70 τόνους ή αλλιώς τις 350.000 μερίδες φαγητού. Από την προσφορά αυτή επωφελήθηκαν δεκάδες οργανισμοί όπως ενδεικτικά η Ένωση "Μαζί για το παιδί", το "Χαμόγελο του παιδιού", το "Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα" και η "Κιβωτός του Κόσμου" ενώ παράλληλα η καθημερινή διανομή φρέσκων σαλατών Μπάρμπα Στάθης σε κοινωφελείς οργανισμούς της Αττικής, όπως το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, παρέμεινε σταθερή, συμβάλλοντας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ανέλαβε την πλήρη παροχή σίτισης των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Αθηνών για δύο μήνες, προσφέροντας καθημερινά δύο μαγειρεμένα γεύματα πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαιτολογίου των ηλικιωμένων, ενίσχυσε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Ξάνθης αλλά και το πρόγραμμα "Τραπέζι της Αγάπης", ενώ συνεισφέροντας χρηματικά στην ενέργεια "Μαζί στις Γιορτές" της Ένωσης "Μαζί για το παιδί" εξασφάλισε το γιορτινό τραπέζι για 40 τετραμελείς οικογένειες.

Ουσιαστική ήταν η συμβολή της εταιρείας παράλληλα και στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς προχώρησε στη δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ και 10 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ", που αποτέλεσε το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Με υπευθυνότητα, συνέπεια και με οδηγό τις αρχές της αλληλεγγύης της αγάπης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ παραμένει πρώτη στην προτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών για περισσότερο από μισό αιώνα, και αποδεικνύεται σημαντικός αρωγός της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.


barbastathis.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 16 Ιουλ 2021 | 11:37

ΕΛΟΠΥ: Δύο νέα ερευνητικά έργα για το περιβάλλον σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Υλοποίηση δύο νέων ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΛΟΠΥ που σχετίζονται με το περιβάλλον.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 14 Ιουλ 2021 | 11:34

Γέμισαν τοξικές μέδουσες οι παραλίες της Χαλκιδικής - Εφαρμογή για τον live εντοπισμό τους

"Πονοκέφαλο" στους λουόμενους και προβληματισμό στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η σημαντική αύξηση στον αριθμό των τοξικών μωβ και καφέ μεδουσών, που εμφανίστηκαν φέτος από νωρίς στις παραλίες της Χαλκιδικής.

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 13 Ιουλ 2021 | 10:56

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Βιώσιμες επενδύσεις και στρατηγική βάσει κριτηρίων ESG

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σχεδιάζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό του σε εναρμόνιση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ FINE DINING 23 Ιουλ 2021 | 16:22

Tα πέντε κορυφαία εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι

Νέα εστιατόρια που δημιουργούν προσδοκίες και αφήνουν υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα

ΑΦΘΟΝΙΑ ΠΟΠ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 22 Ιουλ 2021 | 14:04

Σαντορίνη: Μία γαστρονομική εμπειρία στην Οία- Το Mia΄s

Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΔΟΚΙΜΗ 21 Ιουλ 2021 | 13:36

Mόλις ανακαλύψαμε τα πιο απολαυστικά και φρουτένια σορμπέ της πόλης

Τα Kayak φτιάχνουν τα πιο δημοφιλή, υγιεινά και φρουτένια σορμπέ για ένα καλοκαίρι γεμάτο απόλαυση.

20 Ιουλ 2021 | 19:19

Οι σειρές που βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες στο Netflix

Οι πέντε σειρές που στην παρούσα φάση βλέπουν όλοι στην πλατφόρμα streaming.

20 Ιουλ 2021 | 18:34

7 φανταστικά μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 16 Ιουλ 2021 | 19:26

Villa Kampani, με θέα το Γιαλό της Μυκόνου - Χτισμένη τη δεκαετία του 1850 [εικόνες]

Η Villa Kampani βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Μυκόνου, βλέπει όλο το παλιό λιμάνι και ορίζει αυτό που τα περιοδικά deco αποκαλούν "σύγχρονο κυκλαδίτικο στυλ".

16 Ιουλ 2021 | 18:32

Ξύπνα φτάσαμε

Η γνωριμία δύο νέων σε ένα πλοίο με προορισμό την αλλαγή και κοινή κατεύθυνση το ταξίδι της ζωής!

13 Ιουλ 2021 | 15:16

Όταν η τεχνολογία συναντά την τέχνη ή και το… αντίστροφο

Η νέα OLED Gallery ΤV της LG ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία προσφέροντάς μας μία εμπειρία υψηλού επιπέδου.

09 Ιουλ 2021 | 12:02

Ταξίδι στην ονειρική Σκιάθο: Βρήκαμε τον ιδανικό προορισμό για φέτος το καλοκαίρι

Ασφάλεια, άνεση και προσιτή πολυτέλεια είναι τα must haves για το καλοκαίρι του 2021.

08 Ιουλ 2021 | 13:26

Φανταστικές ταράτσες και δροσεροί κήποι για φαγητό στην Αθήνα

Μέρη με υπέροχη θέα ή δροσερό περιβάλλον αλλά κυρίως με νόστιμο φαγητό.