
Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με πτι μπερ, κρέμα, και μπανάνες. Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι.
Υλικά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 gr κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
60 gr κουβερτούρα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr