X

Muffins πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας - Αφράτα και πανεύκολα

Αφράτα muffins με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά ακαταμάχητα.

Γράφει: TheToc team

Τέλεια συνταγή για muffins πορτοκαλιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αφράτα με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού (χυμού και ξύσματος) σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά ακαταμάχητα.

Συνταγή: Muffins πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

130 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις


60 gr ηλιέλαιο


100 gr ζάχαρη καστανή ή μαύρη


1 μεγάλο αυγό


100 gr γιαούρτι


1 πορτοκάλι ζουμερό (ξύσμα & χυμό)


1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


1 πρέζα σόδα μαγειρικής


1 πρέζα αλάτι


50 gr σοκολάτα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.
Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.
Ισομοιράζουμε τα μαφιν πορτοκαλιού στις θήκες.
Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.
Ψήνουμε τα μαφιν πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στην φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

Διαβάστε Επίσης