Νανοεπιστήμη, Νανοτεχνολογία και ευκαιρίες ανάπτυξης

Η «έξυπνη» ανάπτυξη μέσω έρευνας και καινοτομίας θα αποτελέσει το αντικείμενο του διεθνούς Συνεδρίου «Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation» στην Αθήνα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νανοεπιστήμη, Νανοτεχνολογία και ευκαιρίες ανάπτυξης

Η Νανοεπιστήμη, η Νανοτεχνολογία, τα Νέα Υλικά και οι Νέες Τεχνολογίες Παραγωγής (NMP) θα αποτελέσουν τον κύριο άξονα του διεθνές συνεδρίου «Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation» που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Απριλίου 2014 στο Μέγαρο -Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «έξυπνη» ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Ορίζοντας 2020»

Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «έξυπνη» ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Ορίζοντας 2020».

Θα φιλοξενηθούν εξέχουσες προσωπικότητες που εκπροσωπούν διεθνείς εταιρείες όπως οι Airbus, Daimler AG, DAIKIN, Bayer, Carlsberg, BASF, αλλά και ελληνικές, όπως oι S&B, Nanophos, Inasco και πολλές άλλες.

Οι σύνεδροι, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 800, είναι στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, πολιτικοί, εμπορικοί ακόλουθοι, καθηγητές πανεπιστημίων, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές των σχετικών επιστημών.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε.

Το συνέδριο συντονίζουν ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πατρών, ερευνητής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ και Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα Νανοτεχνολογίας, Υλικών και Διεργασιών Παραγωγής, Κωνσταντίνος Γαλιώτης, με αναπληρωτή πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή τού Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών, Γεώργιο Χρυσολούρη. Φορέας υλοποίησης του Συνεδρίου είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (Coordination Support Actions): το IndustryTech2014 με συντονιστές το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και εταίρους το Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τη Φινλαδική εταιρεία Spinverse και το INNO-PRO με συντονιστές το Πανεπιστήμιο Πάτρας/LMS και εταίρους από τον χώρο της βιομηχανίας.

Στόχος είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής όψης της χώρας, που είναι συγχρονισμένη με μία οικονομία της γνώσης και η έμφαση στο ρόλο της τεχνολογίας-καινοτομίας για μια βιώσιμη ανάπτυξη

Πρόκειται για ένα σημαντικό forum συνάντησης της ελληνικής βιομηχανίας με την ευρωπαϊκή ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και τους διαμορφωτές των ευρωπαϊκών πολιτικών, και μία ευκαιρία για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας. Για τον σκοπό αυτό, ο ΣΕΒ, σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, διοργανώνει στο πλαίσιο του συνεδρίου, ένα περίπτερο-βήμα προβολής της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα περίπτερο στο οποίο θα προβληθούν προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής από ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής όψης της χώρας, που είναι συγχρονισμένη με μία οικονομία της γνώσης και η έμφαση στο ρόλο της τεχνολογίας-καινοτομίας για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου πατώντας εδώ.

Γραφείο Τύπου Industrial Technologies 2014: press_indtech2014@iceht.forth.gr

Νανοεπιστήμη, Νανοτεχνολογία και ευκαιρίες ανάπτυξης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ 02 Ιουν 2021 | 16:28

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 3,3% το 2021 - Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Συστάσεις για κόκκινα δάνεια και δημόσιο

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,3% φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ - Προσοχή στο μισθολογικό κονδύλι

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 02 Ιουν 2021 | 08:19

Αιχμή Γεραπετρίτη για υπουργούς: Δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα που και οι 11 να αποδίδουν το ίδιο

"Αναπτυξιακή ορμή με το πέρας της πανδημίας" προανήγγειλε ο Γ. Γεραπετρίτης. "Η κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα".

" Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022, ΘΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ" 31 Μαϊ 2021 | 13:59

Σταϊκούρας για ΟΟΣΑ: Οι προβλέψεις του αποτελούν ακόμα ένα σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένες και αποτελούν σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

18 Ιουν 2021 | 15:07

To Cupola ίσως είναι το πιο νόστιμο ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας

Μαθήματα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, σε ένα feelgood περιβάλλον.

17 Ιουν 2021 | 13:49

Μονόδρομος για το μέλλον η πράσινη ανάπτυξη

Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία των μεγάλων αλλαγών με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

17 Ιουν 2021 | 13:07

Η ΔΕΛΤΑ πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο

Η ΔΕΛΤΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας το μέλλον του κόσμου, τα παιδιά, και προσφέροντας ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

14 Ιουν 2021 | 15:21

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, προστατεύει τη φύση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα παραγωγό.

14 Ιουν 2021 | 14:13

Πού θα βρεις τη νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

10 Ιουν 2021 | 05:09

Οι καλύτεροι νέοι φούρνοι στην Αθήνα

Το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα ανέβηκαν, επιτέλους, επίπεδο στην πόλη. Κυρίως, χάρη σε τρία spots.

08 Ιουν 2021 | 17:42

Οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα και η ακτογραμμή της Ηπείρου γίνονται ακόμα πιο κρυστάλλινες

Η ΒΙΚΟΣ στηρίζει το έργο της Acheron Actions για τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών της Ηπείρου, με μια σειρά δράσεων και εκπαίδευσης του κοινού στο θέμα της ορθής χρήσης του πλαστικού

08 Ιουν 2021 | 16:56

Ποια είναι τα εστιατόρια και τα βρώμικα της Αθήνας που προτιμούν οι πιο γνωστοί σεφ

10 κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής αποκαλύπτουν τα μέρη και τα φαγητά που τιμούν κάθε φορά που παίζουν εκτός έδρας.

08 Ιουν 2021 | 12:06

Ιχθυοκαλλιέργεια: Η πλέον βιώσιμη λύση για την προστασία του πλούτου των θαλασσών

Με σημαντική κοινωνική προσφορά με δράσεις καθαρισμού, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας και για τη διατήρηση της ισορροπίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

07 Ιουν 2021 | 16:36

Πώς θα κάψεις λίπος περπατώντας

Περπάτημα για απώλεια βάρους; Μία επιστημονική προσέγγιση στον πιο απλό τρόπο προπόνησης.