Νέα Σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη στις 4 Δεκεμβρίου: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Η έκλειψη αυτή είναι έντονη για Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δεύτερου δεκαημέρου, για όσους έχουν πλανήτες από την 10η-14η μοίρα στα ζώδια αυτά. Ωστόσο μπορεί να ωφελήσει Κριούς, Λέοντες, Ζυγούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά και στις παραπάνω μοίρες.

Χρύσα Συκά
ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΣΥΚΑ
έκλειψη

Πραγματοποιείται στην 12.22 μοίρα στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη στις 9.42πμ. Η διάρκεια της έκλειψης είναι σχεδόν 2 ώρες και η επιρροή της 2 χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια Saros 152. Ανάλογες εκλείψεις είχαμε το 2003. Είναι η τελευταία έκλειψη στον άξονα Διδύμων/Τοξότη και συνδέεται με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, το εμπόριο, τις συμφωνίες, την παιδεία, το internet. Δεν είναι ορατή στην χώρα μας. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Δίας. Η έκλειψη αυτή κάνει σύνοδο με τον Ερμή στον Τοξότη και μια χιαστή με τον Ουρανό. Αλλάζει ο τρόπος σκέψης και η νοοτροπία μας. Είμαστε πιο ανήσυχοι, πιο βιαστικοί στις αποφάσεις μας, πιο περίεργοι. Εντάσεις, νευρικότητα, άγχος είναι πιθανά.

Ο Ερμής κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα φέρνοντας στην επιφάνεια σκάνδαλα, φανατισμό και δυσμενείς πληροφορίες. Η αλήθεια με τον Ερμή στον Τοξότη είναι υποκειμενική. Ο Ουρανός σε τετράγωνο με τον Κρόνο φέρνει αποκαλύψεις, απώλειες με τρόπο βίαιο και σοκαριστικό. Το εξάγωνο της έκλειψης με τον Κρόνο είναι η προσαρμογή μας σε μια νέα πραγματικότητα. Η σύνδεση της έκλειψης με τον Νότιο Δεσμό δείχνει πως κάτι τελειώνει τώρα προκειμένου να κάνουμε μια νέα αρχή. Καρμικές καταστάσεις θα παίξουν ρόλο στο μέλλον μας. Κάποιες συγκρούσεις οδηγούν σε συνειδητοποιήσεις και βαθύτερες αλήθειες.

Νέα ξεκινήματα μπορούμε να κάνουμε αρκεί να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, να βλέπουμε αντικειμενικά τα γεγονότα και να κάνουμε σωστές κινήσεις. Μια αίσθηση ενθουσιασμού και αισιοδοξίας μας είναι απαραίτητη όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Ο Τοξότης είναι συνδεδεμένος με την γνώση και τη σοφία, την ανώτερη νοημοσύνη. Τα δυο επόμενα χρόνια θα γίνουν αλλαγές, θετικές ή αρνητικές, ανάλογα με το πως αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές. Κάποιοι θα αντιληφθούν καλύτερα μια κατάσταση που μέχρι τώρα ήταν μπερδεμένη. Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την προσωπική του αλήθεια και τις επιθυμίες του, τότε μια σχέση μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή, να αλλάξει κατεύθυνση.

Κάτι που πιστεύαμε για κάποιον μπορεί να μην ισχύει. Θα πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί στο νέο που έρχεται, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα αποφεύγοντας έτσι εντάσεις. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ανοιχτό μυαλό και ευελιξία. Έχουμε το θάρρος και τη δύναμη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να στεκόμαστε σε εμπόδια. Η έκλειψη επηρεάζει την παιδεία, τους νόμους, τις διεθνείς σχέσεις, τη θρησκεία, την πολιτική, την φιλοσοφία, τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας που έχουν να κάνουν με την ελευθερία και την αλήθεια.

Πώς θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια με την νέα Σελήνη/έκλειψη Ηλίου;

ΚΡΙΟΣ

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη μπορεί να σε ωφελήσει καθώς ανοίγεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, έχεις διάθεση για εμπειρίες και περιπέτειες. Βλέπεις τις καταστάσεις ρεαλιστικά και έχεις τη δύναμη να διεκδικήσεις. Προσπάθησε να διατηρήσεις μια ισορροπία στις σχέσεις σου, να συμφιλιωθείς αν υπήρξαν παρεξηγήσεις, να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου. Επαγγελματικά, αξιοποίησε τα ταλέντα και τις ικανότητές σου, αξιοποίησε προτάσεις από το εξωτερικό ή από ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα από σένα. Μείνε μακριά από απόλυτες συμπεριφορές που προκαλούν συγκρούσεις. Δες όλη την εικόνα της κατάστασης που βιώνεις, να είσαι αντικειμενική και δίκαιη.

ΤΑΥΡΟΣ

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη επηρεάζει τον συναισθηματικό σου κόσμο και σε οδηγεί σε έναν απολογισμό. Η συναισθηματική σου ζωή περνά από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να επανέλθουν ευκαιρίες από το παρελθόν που πρέπει να διαχειριστείς. Πρόσεξε μην εγκλωβιστείς σε φαντάσματα του παρελθόντος από ανασφάλεια και καχυποψία. Χρησιμοποίησε το ένστιτκό σου, μακριά από ζήλιες που προκαλούν εντάσεις. Μια παθιασμένη σχέση είναι πιθανή, θα την απολαύσεις αν απαλλαχτείς από την ανάγκη σου για απόλυτο έλεγχο. Κάνε συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, διακανονισμούς σε κοινά οικονομικά, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, περιουσιακά. Κινήσου με σύνεση σε αγοραπωλησίες, δες τα αρνητικά και τα θετικά και μην βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη στο απέναντι ζώδιο επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, γάμο, φέρνει μια αναστάτωση και αλλαγές. Θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να αποφύγεις βιαστικές αποφάσεις που ίσως αργότερα μετανιώσεις, χρησιμοποίησε την διπλωματία σου για να ισορροπήσεις καταστάσεις. Έχεις ανάγκη τη συντροφικότητα και τις συνεργασίες. θα κάνεις ξεκαθαρίσματα και θα ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στην συναισθηματική και επαγγελματική σου ζωή. Αν κάτι τελειώσει είναι γιατί δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει, μην δίνεις ανάσες σε κάτι που σε πάει πίσω. Δες τα πράγματα ρεαλιστικά και αντικειμενικά, μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους. Μπορεί να δημιουργήσεις στο μυαλό σου μια εικόνα που δεν σε βοηθά να δεις την πραγματικότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει την καθημερινότητά σου, την εργασία σου και την ψυχοσύνθεσή σου. Τα δεδομένα αλλάζουν, προχωράς προς άλλη κατεύθυνση. Νέες ευκαιρίες και νέες ιδέες έρχονται που μπορεί στο παρελθόν να τις είχες αφήσει ανεκμετάλλευτες. Δες τα πράγματα ρεαλιστικά και μεθοδικά. Μείνε μακριά από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που θα σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Φρόντισε τη σωματική σου υγεία, μια καλύτερη διατροφή θα σε βοηθήσει σε κάθε επίπεδο.

ΛΕΩΝ

Η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη βγάζει στην επιφάνεια τα συναισθήματά σου,την ανάγκη για διασκέδαση, να ξεδώσεις, να ερωτευτείς και γιατί όχι,να αποκτήσεις έναν απόγονο. Η έκλειψη αυτή είναι θετική και αισιόδοξη. Άρπαξε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και κάνε μια νέα αρχή σε συναισθηματικό επίπεδο. Κάποια πρόσωπα θα καταφέρουν να σε ενθουσιάσουν, έχεις ανάγκη το πάθος και τον αισθησιασμό. Απολαμβάνεις στιγμές με πρόσωπα που θέλεις να βρίσκονται στο πλευρό σου. Οδηγείσαι σε μια μοναδική σχέση. Μην εξιδανικεύεις καταστάσεις, άκου το ένστικτό σου. Λύσε προβλήματα με τα παιδιά σου.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 08:47

Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 18 Ιανουαρίου: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 13 Ιαν 2022 | 09:57
05 Ιαν 2022 | 09:10

Ζώδια και κάρμα: Η καρμική σου πορεία ανάλογα με τη γέννησή σου

Τα ζώδια δείχνουν το πεπρωμένο; Δες πού είναι το κάρμα σου ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σου και μάθε τι λέει το κάρμα σου για σένα!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 31 Δεκ 2021 | 10:01

Nέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 2 Ιανουαρίου 2022: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του δεύτερου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά, από την 10-14 η μοίρα.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ 30 Δεκ 2021 | 11:58
ΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 27 Ιαν 2022 | 09:51

Πώς επηρεάζονται τα ζώδια με τον Άρη στον Αιγόκερω από 25 Ιανουαρίου

Επηρεάζονται θετικά τα ζώδια της Γης και του Νερού.

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 22 Ιαν 2022 | 00:05

Το κλασικό σπίτι στην Πλάκα που μεταμορφώθηκε σε σύγχονη μεζονέτα [εικόνες]

Εξωτερικά είναι πάντα ένα κλασικό πλακιώτικο σπίτι του 19ου αιώνα, εσωτερικά όμως είναι μια σύγχρονη τριώροφη μεζονέτα με λιτή αρχιτεκτονική και διαχρονική διακόσμηση

20 Ιαν 2022 | 11:48

Τα εστιατόρια που μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Casual Dining των Tasty Awards 2022.

20 Ιαν 2022 | 11:47

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Modern Creative των Tasty Awards 2022.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 09:21

Ζώδια: Ανάδρομος Ερμής από 14 Ιανουαρίου στον Υδροχόο και στον Αιγόκερω

Τι μπορεί να συμβεί με τον ανάδρομο Ερμή; Μπορεί να παγώσει μια συμφωνία, να χαθούν μηνύματα, να ακυρωθούν ραντεβού, να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις και ευτράπελα στις επαφές και τις μετακινήσεις μας είναι πιθανά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 18 Ιαν 2022 | 23:45

YouTube: Αυτό είναι το βίντεο με τα περισσότερα views - Πάνω από 10 δισ. προβολές [Βίντεο]

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ένα παιδικό τραγουδάκι έγινε το πιο δημοφιλές βίντεο στο YouTube, ξεπερνώντας τα 10 δισεκατομμύρια views

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 08:47

Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 18 Ιανουαρίου: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό.