
Νηστίσιμα brownies χωρίς ψήσιμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ετοιμα σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά
1 φλ. φιστικοβούτυρο (ή ταχίνι ολικής άλεσης)
4 κσ. κακάο
4-6 κ.σ μέλι
1/2 φλ. γάλα καρύδας παχύρευστο (από κονσέρβα)
3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
2 πρέζες αλάτι
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες και τα πολτοποιούμε.
Σε μικρό σκεύος ή μπολ στρώνουμε λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Αφού παγώσει το γλυκό το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. αν έχετε καραμελόχαρτα βάλτε τις μπουκιές brownies μια-μια σε χαρτάκια και διατηρήστε τα στο ψυγείο να είναι πάντα δροσερά.
Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσουν κάθε φορά που θέλουμε σερβίρουμε.
Τα brownies μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξή σας καλυμμένα πολύ καλά σε σκεύος για πολλές εβδομάδες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr