Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να νηστέψουν την περίοδο της Σαρακοστής. Σε αυτό το διάστημα, συνήθως στερούμαστε γλυκές γεύσεις, αφού δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται τα υλικά, που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται στα γλυκίσματα.
Ωστόσο, η συνταγή που προτείνει η madame ginger για νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας, είναι η απόδειξη πως όλα μπορούν να συνδυαστούν. Με πολύ απλά υλικά και εύκολα βήματα, θα απολαμβάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα γευστικότατο σνακ, που σίγουρα θα θέλετε να το φτιάχνετε όλο τον χρόνο.
Υλικά
-250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-130 ml γάλα καρύδας
-30 γρ. Mακεδονικό Tαχίνι
-170 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια
κακάο
-φιστίκι Αιγίνης κοπανισμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Περνάμε το κακάο απο σίτα και το βάζουμε σε μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, προσέχοντας να μην καεί. Λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένουμε 20-30 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μισά τα βουτάμε στο κακάο και τα άλλα μισά στο φυστίκι Αιγίνης, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Τα τοποθετούμε σε πιάτο περασμένο με λαδόκολλα. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr