
Μια νηστίσιμη μους χωρίς αυγά και χωρίς θερμική επεξεργασία. Το μυστικό της είναι στο αβοκάντο, το οποίο αντικαθιστά με επιτυχία τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
Υλικά
4 μικρά ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
300 γρ. μέλι, προτιμότερο θυμαρίσιο
50 γρ. κακάο σε σκόνη
50 ml ελαιόλαδο
2 κoυτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας (σε μπουκαλάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - προαιρετικά)
1/5 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
φρούτα της αρεσκείας μας ή ξηροί καρποί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 - 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε τη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι με φρούτα της αρεσκείας μας ή με ξηρούς καρπούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr