X

Νηστίσιμο και υγιεινό κέικ, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη - Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ

Αυτό το νηστίσιμο και υγιεινό κέικ είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά για τώρα που θα ξεκινήσει η νηστεία των Χριστουγέννων, ενώ είναι και πάρα πολύ γευστικό.

Γράφει: TheToc team

Αυτό το νηστίσιμο και υγιεινό κέικ είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά για τώρα που θα ξεκινήσει η νηστεία των Χριστουγέννων, ενώ είναι και πάρα πολύ γευστικό.

Την υπέροχη αυτή συνταγή για το και υγιεινό κέικ- blondies- με ρεβίθια και κομμάτια σοκολάτας βρήκαμε από τη food blogger paxxi. Με φυσική γλύκα, πλούσιο, χορταστικό και τριφτή υφή. Χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και γλουτένη, είναι κατάλληλο για όλους!

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ

Υλικά

100 ml ζουμί ρεβιθιού/ aquafaba
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα βραστά ρεβίθια
130 γρ βούτυρο αμυγδάλου/ φυστικοβούτυρο/ ταχίνι
100 γρ μέλι/ σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας/ ελαιόλαδο
70 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Χτυπάω με το μίξερ το ζουμί ρεβιθιού με το αλάτι να αφρατέψουν σε ελαφριά μαρέγκα.
Αλέθω στον πολυκόφτη τα ρεβίθια να γίνουν πάστα και τη βάζω στο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, και τη μαρέγκα ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου).
Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει τελείως πριν το βγάλω από τη φόρμα και κόψω σε κομμάτια τετράγωνα.