
Αυτό το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι ό,τι καλύτερο για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε, ενώ είναι πάρα πολύ γευστικό και αρωματικό.
Το κέικ φτιάχνεται πολύ εύκολα και η συνταγή ανήκει στον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
Υλικά
480γρ. αλεύρι
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 βανιλίνη
300γρ. ζάχαρη
400γρ. χυμός πορτοκάλι
200γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε, μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 30”.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20/20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Tips: -Μπορούμε να ψήσουμε και στις αντιστάσεις, ίσως αλλάξει ο χρόνος ψησίματος.
-Αν θέλουμε κέικ βανίλιας, αντικαθιστούμε τον χυμό με νερό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr