X

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά - Αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο

Αφράτο κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση ακόμα και για την περίοδο της νηστείας. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Γράφει: TheToc team

Αφράτο κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση ακόμα και για την περίοδο της νηστείας. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά

30 γρ. κακάο

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

120 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

130 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

100 ml ηλιέλαιο

Γλάσο

80 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη

40 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.

Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.