X

Νηστίσιμο μωσαϊκό με σοκολάτα και ταχίνι - Η συνταγή με τα απλά βήματα που θα λατρέψετε

Ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο.

Γράφει: TheToc team

Με εύκολα υλικά και ακολουθώντας πολύ απλά βήματα, μπορείτε να έχετε στο πιάτο σας ένα γευστικό, υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό. Όσοι νηστεύουν αυτή την περίοδο και δοκιμάσουν τη συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου για μωσαϊκό με σοκολάτα και ταχίνι είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστούν.

Διαβάστε Επίσης

Υλικά

-400 γρ. κουβερτούρα

-1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι

-100 γρ. Ταχίνι

-2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο

-200 γρ. χαλβάς με βανίλια

-150 γρ. κορν φλεικς

-100 γρ. σταφίδες σουλτανίνες

-100 γρ. καρύδια

-100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

-Ψιλοκόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομματάκια.

- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα.

- Όταν γίνει ρευστή προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο.

- Ανακατεύουμε.

- Όταν κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε τον χαλβά, τα κορν φλεικς, τις σταφίδες, τα καρύδια και τα αμύγδαλα.

- Ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.

- Όταν κρυώσει αρκετά και είναι εύπλαστο το μείγμα, το απλώνουμε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα κατά μήκος.

- Ρολάρουμε και φτιάχνουμε μια καραμέλα στριφώνοντας τις άκρες της λαδόκολλας.

- Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 6 ώρες.

- Το ξεδιπλώνουμε και κόβουμε σε φέτες το μωσαϊκό μας.