Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες]

Η ιστορία του εμβληματικού «Μακεδονία Παλλάς» ξαναγράφεται με μια ανακαίνιση ύψους 12.4 εκ ευρώ. Δείτε τι περιλαμβάνει το Remake Project.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες]

Φέτος το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» γιορτάζει τα 50 του χρόνια από την έκδοση της αρχικής άδειας οικοδομής το 1966 και ξεκινά μια σημαντική ανακαίνιση διεκδικώντας ξανά τη χαμένη λάμψη του.

Το Μακεδονία Παλλάς, το ξενοδοχείο που αποτελούσε παραδοσιακά το κατάλυµα των Ελλήνων πρωθυπουργών και υπουργών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, βρίσκεται μπροστά από

Στις σουίτες του έχει φιλοξενήσει από τη Ρίτα Χέιγουορθ και τον Άντονι Κουίν μέχρι τον Μαραντόνα και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες]

Την εβδομάδα που πέρασε, ανακοινώθηκε το πρώτο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης του εμβληματικού «Μακεδονία Παλλάς», η συνολική επένδυση της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

«Μετά από έντονη προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε πλέον σε ετήσια πληρότητα άνω του 70%. Το έργο της ανακαίνισης του «Μακεδονία Παλλάς» αποτελεί για μας την υλοποίηση ενός οράματος. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ανακαίνισης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 12,4 εκατ. ευρώ. Στόχος μας είναι το REMAKE PROJECT να μετατρέψει το «Μακεδονία Παλλάς» σε σημείο αναφοράς στο χώρο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολλαπλών εμπειριών σύγχρονο ξενοδοχείο» τονίζει η Managing Director του ξενοδοχείου Maria Goncharova.

Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.

Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες] - εικόνα 2

Το REMAKE Project

Οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό, κυρίως των χώρων κοινού και τμηματικά των υποστηρικτικών χώρων, με βελτίωση και εκσυγχρονισμό των μηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του κτιρίου. Στόχος είναι το ξενοδοχείο να διατηρήσει το βασικό συνεδριακό του χαρακτήρα, αλλά με αναβάθμιση της λειτουργικής και αισθητικής οργάνωσης των χώρων του.

REMAKE Project
REMAKE Project

Στις στάθμες των δωματίων θα πραγματοποιηθούν εργασίες, διατηρώντας την εσωτερική οργάνωση των δωματίων σε όλους του ορόφους, πλην του 8ου, όπου ενοποιούνται ορισμένα τυπικά δωμάτια με στόχο την δημιουργία ενός νέου τύπου σουίτας με ανεξάρτητο χώρο καθιστικού.

Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες] - εικόνα 4

Θα ανακατασκευαστούν πλήρως τα δωμάτια, οι συνεδριακοί χώροι και οι εγκαταστάσεις αναψυχής, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο πολλαπλών καθηκόντων που δίνουν αίγλη στη θέση και στην κληρονομιά του και που θα εξυπηρετεί ιδανικά όλα τα είδη των τουριστικών προϊόντων. Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών.

REMAKE Project
REMAKE Project

Θα δημιουργηθούν νέα ευρύχωρα και μοντέρνα δωμάτια, περιοχές με κήπο και ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις SPA. Ένα υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σκοπό να φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις και μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ για τους κατοίκους και ακόμα περισσότερα για την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

REMAKE Project
REMAKE Project

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίως το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί σε διαφορετικές εκδοχές τους και σε συνδυασμούς που θα ποικίλλουν από χώρο σε χώρο. Με στόχο την ποιότητα της κατασκευής, την αντοχή, την μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά και την ασφάλεια κατά την χρήση, η τεχνολογία των υλικών που θα χρησιμοποιηθεί είναι η πιο εξελιγμένη, πάντα προσανατολισμένη σε κτίρια ειδικού τύπου, όπως το MAKEDONIA PALACE.

REMAKE Project
REMAKE Project

Ενα ξενοδοχείο με ιστορία μισού αιώνα

Η ιστορία του «Μακεδονία Παλλάς» ξεκινησε ουσιαστικά το 1962, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραχώρησε το οικόπεδο των 14.500 τ.μ. στην άρτι δημιουργηθείσα Νέα παραλία Θεσσαλονίκης στο Ταμείο Ασφάλισης των Υπαλλήλων (ΤΑΠ) του ΟΤΕ.

Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες] - εικόνα 8

Είναι η χρονιά που μπαζώνεται το θαλάσσιο μέτωπο της Συνοικίας των Εξοχών δημιουργώντας οικόπεδα φιλέτα και διανοίγεται η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας έγινε το 1966 και τα εγκαίνια του Ξενοδοχείου έγιναν το 1972, στη διάρκεια της χούντας. Την αρχιτεκτονική μελέτη του οκταώροφου ξενοδοχείου είχε αναλάβει το γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, ενώ την κατασκευή πραγματοποίησε η τεχνική εταιρεία Αλεξίου, η οποία λειτούργησε το «Μακεδονία Παλλάς» έως και το 1994. Η αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των 70’s, ενώ ο καθένας από τους 8 ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1604 τ.μ.

Το κτίριο του ξενοδοχείου ανήκε αρχικά στο ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων του ΟΤΕ, αλλά μετά την ενοποίηση των Ταμείων πέρασε στην κατοχή του ΙΚΑ. Μετά από διαγωνισμό το 1994, η διαχείριση πέρασε στην εταιρία Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη μέχρι το 2011.

Το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» και το λίφτινγκ των 12,4 εκ € [Εικόνες] - εικόνα 9

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του ξενοδοχείου, τον Δεκέμβρη του 2011 άρχισε όταν ο όμιλος, επικαλούμενος την οικονομική κρίση, ζήτησε τη μείωση του μισθώματος κατά 20%, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του ΙΚΑ. Το ξενοδοχείο Macedonia Palace έκλεισε στις 27 Δεκεμβρίου του 2011 αλλά επαναλειτούργησε από τα μέσα Ιανουαρίου, στα πλαίσια μιας νέας συμφωνίας που παρέτεινε τη λειτουργία του υπό την ίδια διεύθυνση με συμβολικό ενοίκιο για ένα χρόνο. Μετά απο πολλές περιπέτειες, τελικά το Μακεδονία Παλλάς επαναλειτούργησε στις 14 Μαρτίου του 2013, μετά από διαγωνισμό, υπό τη διοίκηση Ομίλου που ανήκει στον επιχειρηματία και προέδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη (το ξενοδοχείο είχε κλείσει ξανά την Πρωτοχρονιά του 2013) και γνωρίζει μια δεύτερη άνθιση.

Πηγή: parallaximag.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

04 Δεκ 2021 | 09:12

Ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι χωρίς κλισέ

Η κατοικία μιας οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας που διαμορφώθηκε από τους Point Supreme Architects καταργεί όλα όσα ξέραμε για τα "οικογενειακά διαμερίσματα".

EVOO WORLD RANKING 2021 04 Δεκ 2021 | 08:40

Στην "κορυφή του κόσμου" το ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο: 5 πρώτες θέσεις σε 16.584 δείγματα

Πρώτα βραβεία για την γεύση και την ποιότητα των γαστρονομικών ελαιόλαδων

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 03 Δεκ 2021 | 07:50

Νέα Σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη στις 4 Δεκεμβρίου: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Η έκλειψη αυτή είναι έντονη για Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δεύτερου δεκαημέρου, για όσους έχουν πλανήτες από την 10η-14η μοίρα στα ζώδια αυτά. Ωστόσο μπορεί να ωφελήσει Κριούς, Λέοντες, Ζυγούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά και στις παραπάνω μοίρες.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Δεκ 2021 | 07:45

Η πιο δημοφιλής συνταγή για μελομακάρονα από τον Ακη Πετρετζίκη

Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για αφράτα και σούπερ γευστικά μελομακάρονα, είναι η πιο δημοφιλής και αν τη δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ 02 Δεκ 2021 | 06:30

Τα μυστικά για τους τέλειους κουραμπιέδες - Για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι

Πώς θα πετύχουμε τους τέλειους κουραμπιέδες, για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι; Ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει σημαντικές συμβουλές.

ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ; 30 Νοε 2021 | 17:51

Καθαρό και ασφαλές νερό, κάθε μέρα για όλη την οικογένεια. Γίνεται;

Η ποιότητα του νερού σήμερα υποβαθμίζεται συστηματικά από τις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και από παράγοντες όπως το απαρχαιωμένο δίκτυο υδροδότησης.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Νοε 2021 | 07:52

Ακης Πετρετζίκης: Θεϊκή συνταγή για μαλακά μπισκότα τριπλής σοκολάτας

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο τέλεια και απλή συνταγή για μαλακά μπισκότα με τριπλή σοκολάτα. Δοκιμάστε τα και δεν θα απογοητευτείτε!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Νοε 2021 | 06:42

Παρλιάρος: Συνταγή για υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ - Με κομμάτια φρούτων, σούπερ αφράτο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίν ει μία υπέροχη και απλή συνταγή για αφράτο και σούπερ γευστικό χριστουγεννιάτικο κέικ.

27 Νοε 2021 | 08:21

Pure Masculine: Μια εργένικη μεζονέτα με υψηλή αισθητική και πάθος για τη λεπτομέρεια και την καινοτομία

Μια κατοικία στα βόρεια προάστια ενσωματώνει τις νέες τάσεις στο interior design με γνώμονα το εκλεκτικό γούστο, την άνεση και την ανεπιτήδευτη κομψότητα.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 26 Νοε 2021 | 06:33

Η απόλυτη συνταγή για πορτοκαλόπιτα - Ζουμερή, χωρίς φύλλο και με σούπερ γεύση

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι. Μία συνταγή, ζουμερή και γεμάτη αρώματα από πορτοκάλι!

25 Νοε 2021 | 15:41

Ένα ταξίδι προσφοράς που σκόρπισε χαμόγελα σε 32 μικρούς ήρωες στον Άη Στράτη

Οι εργαζόμενοι της Stoiximan βίωσαν από κοντά την συγκίνηση και το μεγαλείο της προσφοράς.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 25 Νοε 2021 | 06:43

Ζώδια και σεξ - Πώς δείχνει το πάθος του;

*Το πάθος ανήκει στον σεξουαλικό Σκορπιό ή στον ερωτικό Λέοντα; Μήπως προτιμάς τον συναισθηματικό Καρκίνο ή τον γεμάτο φαντασία Ιχθύ;