Οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα και η ακτογραμμή της Ηπείρου γίνονται ακόμα πιο κρυστάλλινες

Η ΒΙΚΟΣ στηρίζει το έργο της Acheron Actions για τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών της Ηπείρου, με μια σειρά δράσεων και εκπαίδευσης του κοινού στο θέμα της ορθής χρήσης του πλαστικού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βικος

Η Βίκος στηρίζει το έργο της ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions για τον καθαρισμό του ποταμού Αχέροντα, των εκβολών του και όλων των ακτών της Ηπείρου, με μία σειρά δράσεων που έχουν σκοπό την κινητοποίηση εθελοντών για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με την ορθή διαχείριση του πλαστικού.

Στην Ελλάδα, παράγονται κάθε χρόνο σχεδόν 730.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων, με τον κάθε πολίτη να παράγει περίπου 68 κιλά πλαστικών σκουπιδιών ετησίως, από τα οποία μόλις το 10% οδηγείται στην ανακύκλωση, ενώ ένας σημαντικός όγκος πλαστικών διαρρέει στο φυσικό περιβάλλον (περίπου 4,5 κιλά ανά άτομο).

Ειδικά όσον αφορά στη χώρα μας, έρευνα της WWF έδειξε ότι τα πλαστικά απορρίμματα στις ελληνικές θάλασσες ξεπερνούν ετησίως τους 11 χιλιάδες τόνους, ενώ γενικά στη Μεσόγειο καταλήγουν κάθε χρόνο 570.000 τόνοι πλαστικού. Μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν ετησίως 11.500 τόνοι πλαστικών –είναι, δηλαδή, σαν να πετάμε κάθε μέρα πάνω από 1.000.000 πλαστικά μπουκάλια.

"Ο Β-οίκος της ζωής μας"

Η ρύπανση επηρεάζει σοβαρά τα χερσαία οικοσυστήματα, τις θάλασσές μας και την ίδια μας την υγεία. Η ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions, η οποία δραστηριοποιείται στο μοναδικό θαλάσσιο περιβάλλον της Ηπείρου με outdoor ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συνειδητοποίησε ότι για να είναι όμορφες και ελκυστικές προς τους επισκέπτες αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν καθαρό και όμορφο φυσικό περιβάλλον. Και κυρίως απαλλαγμένο από πλαστικά.

Με στόχο, λοιπόν, να κρατήσουν καθαρές τις θάλασσες, τις ακτές της περιοχής τους και τον γύρω περιβάλλοντα χώρο από κάθε μορφή πλαστικών απορριμμάτων άρχισαν να υλοποιούν σημαντικές δράσεις.

Οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα και η ακτογραμμή της Ηπείρου γίνονται ακόμα πιο κρυστάλλινες

Όμως, κάθε τέτοια δράση έχει ανάγκη από συμμάχους που θα προσφέρουν όραμα και πνοή σε κάθε ενέργεια. Έτσι, η εταιρεία Βίκος συμμάχησε με την ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions για μία σειρά από δράσεις που εντάσσονται στην πρωτοβουλία "Ο Β-οίκος της ζωής μας ", με σκοπό την απομάκρυνση των πλαστικών από τις θάλασσες και τις ακτές της Ηπείρου, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των κατοίκων στο θέμα της ορθής χρήσης των πλαστικών.

βικος

Για έξι μήνες, η εταιρεία Βίκος, η οποία έχει δείξει πολλές φορές το έντονο περιβαλλοντικό προφίλ της, γίνεται χορηγός της δράσης "CRYSTAL SEAS", συμβάλλοντας, έτσι, στην απομάκρυνση του πλαστικού αποτυπώματος από το θαλάσσιο περιβάλλον.

Εξάλλου, για την εταιρεία στο επίκεντρο της προσπάθειας για ανάπτυξη είναι ο άνθρωπος και η ανάγκη του για μία υγιή και παραγωγική ζωή. Πόσο μάλλον, όταν μια δράση γίνεται στην Ήπειρο, εκεί όπου βρίσκονται οι πηγές από όπου αναβλύζει το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, μέσα σε μια περιοχή φυσικής ομορφιάς και πλούτου, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής του.

Καθαρισμός των εκβολών του Αχέροντα με πλωτά μέσα

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΚΟΙΝΣΕΠ Acheron Actions με την πολύτιμη συμβολή της Βίκος, προχώρησε στον καθαρισμό των εκβολών του ποταμού Αχέροντα χρησιμοποιώντας πλωτά μέσα (κανό-καγιάκ) και την παραλία της Αμμουδιάς, ώστε να απομακρυνθεί κάθε είδος πλαστικού.

βικος

Δεν είναι τυχαίο ότι η εναρκτήρια δράση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δεν πρόκειται για εθελοντισμό της μίας ημέρας αλλά για δράσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που στόχο έχουν την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών.

βικος

Έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα να συμβάλλει στην προσπάθεια εκπαίδευσης των καταναλωτών και την εξοικείωσή τους σε νέες συνήθειες που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, η Βίκος στοχεύει μέσα από αυτή τη δράση, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην ορθή χρήση και απόρριψη των πλαστικών, αφυπνίζοντας την οικολογική συνείδησή τους.

βικος

Στόχος της δράσης είναι να μην υπάρχει κανένα πλαστικό σε καμία θάλασσα, και θα διαρκέσει όλη την καλοκαιρινή σεζόν, με τακτικό καθαρισμό των ακτών, για να απολαμβάνουν όλοι ένα καθαρό περιβάλλον.

βικος

Τέλος, με μία καμπάνια ενημέρωσης στις μαρίνες της Ηπείρου, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, και τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωσή της, αλλάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες και υιοθετώντας νέες, βελτιώνοντας το περιβάλλον γύρω τους και τη ζωή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

17 Ιουν 2021 | 13:49

Μονόδρομος για το μέλλον η πράσινη ανάπτυξη

Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία των μεγάλων αλλαγών με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

17 Ιουν 2021 | 13:07

Η ΔΕΛΤΑ πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο

Η ΔΕΛΤΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας το μέλλον του κόσμου, τα παιδιά, και προσφέροντας ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΕΛΠΙΔΑ" 14 Ιουν 2021 | 18:22

Olympus Pilgrim 350km: ένας αγώνας με υψηλό στόχο!

Η MetLife στηρίζει τη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία "Ελπίδα".

14 Ιουν 2021 | 15:21

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, προστατεύει τη φύση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα παραγωγό.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 14 Ιουν 2021 | 13:51

Βίκος: Μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία

Η καμπάνια θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 09 Ιουν 2021 | 15:09
ΤΟ «PLASTIC FREE» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 09 Ιουν 2021 | 14:57

Πέντε καλοκαιρινοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας γίνονται Plastic Free από τη Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Πρόθεση όλων είναι η μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού, η επένδυση στη δυναμική της κυκλικής οικονομίας και η προστασία των ακτών και των θαλασσών μας.

08 Ιουν 2021 | 12:06

Ιχθυοκαλλιέργεια: Η πλέον βιώσιμη λύση για την προστασία του πλούτου των θαλασσών

Με σημαντική κοινωνική προσφορά με δράσεις καθαρισμού, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας και για τη διατήρηση της ισορροπίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΠΑΙΞΤΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ 07 Ιουν 2021 | 13:43

Η AS Company τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και επενδύει στο βιώσιμο παιχνίδι

Η AS Company έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή τις πράσινες αξίες υιοθετώντας πολιτικές, που στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση, όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 06 Ιουν 2021 | 17:31

Τρίκαλα: Μισό chally, πλαστικό μπουκάλι 40 ετών και 3 τόνοι σκουπίδια από καθαρισμό της όχθης του Αγιαμονιώτη ποταμού

Τα σκουπίδια βρέθηκαν κατά τον καθαρισμό της όχθης του Αγιαμονιώτη ποταμού στα Τρίκαλα.

05 Ιουν 2021 | 18:41

Αλέξης Τσίπρας: Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές

"Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές", αναφέρει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΑΝΕΣΥΡΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 05 Ιουν 2021 | 18:03

Τρίκαλα: Βρήκαν άθικτο πλαστικό μπουκάλι γάλα 40 ετών στην κοίτη του Αγιαμονιώτου ποταμού

Πλαστικό μπουκάλι του "Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων", που χρησιμοποιούνταν για το "γάλα κακάο" βρέθηκε στην κοίτη του Αγιαμονιώτου ποταμού.