Lean in Hellas: Οι πιο ασήμαντες προκαταλήψεις δημιουργούν τις πιο μεγάλες διακρίσεις

Το μήνυμα της ισότητας του Lean in Hellas που δείχνει πώς μια γυναίκα βιώνει τον σεξισμό στον χώρο εργασίας της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
lean in

Τα στερεότυπα και ο σεξισμός στον εργασιακό χώρο είναι ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν έντονα οι γυναίκες σήμερα και στην Ελλάδα.

Το Lean in Hellas είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης Lеаn in, που ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. από την COO του Facebook Sheryl Sandberg.

Lean in Hellas: Οι πιο ασήμαντες προκαταλήψεις δημιουργούν τις πιο μεγάλες διακρίσεις

H οργάνωση ασχολείται με τα θέματα έμφυλης ισότητας και με την εμψύχωση των γυναικών να διεκδικούν και να κατακτούν τους στόχους τους, στην προσωπική, στην επαγγελματική τους ζωή και στην κοινωνία γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που προσπαθεί να αφυπνίσει γυναίκες και άνδρες για την πραγματικότητα που βιώνει κάθε γυναίκα στον χώρο εργασίας. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η Μαρίνα, είναι διευθύντρια πωλήσεων. Βγάζει όμως και φωτοτυπίες πού και πού, όταν δεν προλαβαίνει ο προϊστάμενός της. Χωρίς να παραλείψει να κάνει ένα κολακευτικό σχόλιο για την εμφάνισή της. Την ίδια ώρα, καλείται να λύσει, από απόσταση, το "πρόβλημα” που αντιμετωπίζει η μαμά της στο σπίτι με το παιδί της που ψήνεται στον πυρετό. Αφού όμως έχει δουλέψει αμέτρητες ώρες ο προϊστάμενός της την ρωτάει μήπως θέλει να δώσει το project στον συνάδελφό της, κατά προτίμηση άνδρα, για να το ολοκληρώσει.

Δείτε παρακάτω το τηλεοπτικό σποτ του Lean in Hellas, για την παραγωγή του οποίου όλοι οι συντελεστές προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Το Lean in Hellas σε 170 χώρες στον κόσμο

Το Lean in βοηθάει γυναίκες να δημιουργούν κύκλους μέσα από τους οποίους μπορούν να ενθαρρύνουν η μία με την άλλη και να ανταλλάσουν χρήσιμες εμπειρίες. Σήμερα, το Lean in στηρίζει περισσότερους από 44,000 κύκλους σε 170 χώρες στον κόσμο. Τα μέλη του Lean in Hellas είναι εθελόντριες, κυρίως μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και επιχειρηματίες, start uppers, ελεύθεροι/ες επαγγελματίες και άλλοι/ες που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην προώθηση των σκοπών του.

LEAN IN

Το Lean in Hellas δεν έχει νομική μορφή και η οργανωτική του δομή βασίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και το community building, για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας.

H άμβλυνση των έμφυλων διακρίσεων, η καταπολέμηση του σεξισμού, η αντιμετώπιση των έμφυλων προκαταλήψεων και η προώθηση της ισότητας είναι από τα κύρια θέματα που απασχολούν τις γυναίκες στην Ελλάδα και με τα οποία ασχολείται το Lean in Hellas.

Στο σημερινό κόσμο, η έμφυλη ισότητα, πέρα από θεμελιώδη κοινωνική επιταγή, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως θέμα που πρέπει να απασχολεί την κοινωνία και τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γυναίκες δοκιμάζονται περισσότερο στην πανδημία

Σύμφωνα με την έρευνα Women in The Workplace 2020 που παρουσίασε πρόσφατα το Lean in, σε συνεργασία με την εταιρεία McΚinsey, οι γυναίκες δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία, απ’ ότι οι άνδρες.

Είναι ενδεικτικό ότι 1 στις 4 γυναίκες στις ΗΠΑ σκέφτεται να εγκαταλείψει την
καριέρα της ή να την περιορίσει, ενώ στην Ελλάδα η γυναικεία ανεργία καταγράφει
πολύ υψηλότερα ποσοστά, σε σχέση με την ανδρική.

To LEAN IN HELLAS επιχειρεί να "μιλήσει" ανοιχτά για τον σεξισμό και τη στερεοτυπική συμπεριφορά, θέματα τα οποία πολλές φορές θεωρούνται ταμπού και να ενημερώσει για τις διαστάσεις που έχουν σήμερα, με στόχο να αναγνωρίζουμε τη συνειδητή ή ασυνείδητη προκατάληψη και τα στερεότυπα στην καθημερινότητά μας, ώστε να σταματήσουμε να τα διαιωνίζουμε και να αναπαράγουμε.

LEAN IN

Για περισσότερες πληροφορίες και αν θέλετε να κάνετε τονδικό σας κύκλο Lean in, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους επικεφαλής των κύκλων του Lean in στην Ελλάδα:

Niki Alexandrou niki_alexandrou@yahoo.com, Areti Georgili aretigeorgili@gmail.com, Vivian Fatourou vivianfatourou@gmail.com ή επισκεφθείτε το www.leanin.org

Facebook: https://www.facebook.com/LeaninHellas.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Οκτ 2020 | 14:37

Τηλεργασία: Τι να προσέξεις αν δουλεύεις από το σπίτι

Φαίνεται πως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει (τουλάχιστον, προς το παρόν). Μάθε πώς θα την κάνεις πιο αποδοτικά και πιο ευχάριστα.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη

Χιλιόμετρα, υψόμετρο και αναμετρήσεις με το θάνατο.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Γιασίντα Άρντεν: Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Χάρη κυρίως στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας επανεξελέγη θριαμβευτικά στις χθεσινές εκλογές.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Οι νόμοι που προστατεύουν τις σημαίες

Πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα ανά τον κόσμο για τη βεβήλωσή τους; Σε ποια χώρα μπορεί κανείς να τις κάψει χωρίς πρόβλημα;

ΕΓΙΝΕ VIRAL 16 Οκτ 2020 | 21:11

Η φωτογραφία της χρονιάς: Νεογέννητο τραβά τη μάσκα του γιατρού μόλις ήρθε στη ζωή

Φοβερός συμβολισμός στη φωτογραφία - "Το είχαμε ανάγκη αυτό το σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες" αναφέρει ο γιατρός

16 Οκτ 2020 | 15:07

Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

16 Οκτ 2020 | 14:57

Νέες εικόνες του σύμπαντος τόσο φαντασμαγορικές που μοιάζουν fake

Η μεγαλοπρεπής γοητεία του διαστήματος σε μερικά κλικ.

15 Οκτ 2020 | 15:11

Τα βιβλία με το πιο απογοητευτικό τέλος

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει σχετική έρευνα του OnBuy Books.

14 Οκτ 2020 | 15:30

Τα μυστικά των πολύ πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Φράσεις, τεχνικές και αποφθέγματα για πολλά λεφτά.