OMEGA: Ο μηχανισμός Master Chronometer ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη

Μόνο τα ρολόγια που λειτουργούν τέλεια με εξαιρετικά επίπεδα μαγνητικής ανθεκτικότητας κερδίζουν την πιστοποίηση Master Chronometer.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
OMEGA: Ο μηχανισμός Master Chronometer ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη

Στην ωρολογοποιία, τα περιθώρια ακριβείας μπορούν να μετρηθούν σε δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά για την OMEGA, αυτά τα δευτερόλεπτα αντιπροσωπεύουν το έργο μιας ζωής.

Ακόμα και το 1848, όταν ο Louis Brandt δημιούργησε τα πρώτα ρολόγια της εταιρείας, η φιλοδοξία του ήταν να παράγει τους πιο ακριβείς μηχανισμούς. Αυτή η αφοσίωση οδήγησε στον μηχανισμό «19-ligne OMEGA» το 1894, ο οποίος ήταν άξιος θαυμασμού και συνάμα επαναστατικός στο πλαίσιο της βιομηχανίας και σύντομα θα γινόταν ο τίτλος της εταιρείας.

Πράγματι, η OMEGA είναι ίσως ο μόνος ωρολογοποιός στον κόσμο που πήρε το όνομά της από έναν μηχανισμό Calibre.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο 20ος αιώνας ακολούθησε με πολλά βραβεία πρώτης θέσης σε δοκιμές παρατήρησης και η φήμη για ακρίβεια που άκμασε με συνεχή επιτυχία ίσως αποδείχθηκε καλύτερα από την επιλογή της OMEGA ως Επίσημου Χρονομέτρη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932. Άλλωστε, μόνο τα πιο ακριβή και αξιόπιστα ρολόγια μπορούν να χρονομετρήσουν τους καλύτερους αθλητές του κόσμου!

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ;

Για την OMEGA, η ακρίβεια είναι το πιο γνήσιο σημάδι ποιότητας της μηχανικής ωρολογοποιίας. Για κάποιον που επενδύει σε ένα ρολόι, αυτά τα λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα αποτελεί την απόδειξη της υψηλότερης δεξιοτεχνίας, της αποφασιστικότητας για την τελειότητα, μεγαλύτερη τεχνική επένδυση και έρευνα, μεγαλύτερη ανάπτυξη και άπειρο πάθος για την επίτευξη καλύτερης καινοτομίας.

Γι’ αυτό, σήμερα, η OMEGA δεν σταματά να αναζητά την ακρίβεια. Το 1999 η εταιρεία έδειξε και πάλι ότι δεν φοβάται να πάει κόντρα στις παραδόσεις. Η ομοαξονική διαφυγή αποτέλεσε την πρώτη νέα πρακτική διαφυγή ρολογιών σε 250 χρόνια και ήταν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στη μηχανική αριστεία.

Από το 2015, ο μηχανισμός Master Chronometer της OMEGA για κάθε μεμονωμένο ρολόι παρέχει στους πελάτες πλήρη διαφάνεια και αποδεδειγμένη ακρίβεια και απόδοση που μπορούν να εμπιστευτούν.

ΠΩΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ MASTER CHRONOMETER ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ;

Στην Ελβετική βιομηχανία ρολογιών, η πιστοποίηση «COSC chronometer» είναι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Για την OMEGA, είναι μόνο η αρχή.

Οι δοκιμές COSC επιδεικνύουν μόνο την ακρίβεια ενός μηχανισμού (-4/+6 δευτερόλεπτα την ημέρα, που έχει ελεγχθεί σε 5 θέσεις). Παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας της OMEGA, αλλά από το 2015 η εταιρεία χρησιμοποίησε αυτό το εξαιρετικά αξιόπιστο πρότυπο ως σημείο εκκίνησης.

Πλέον η OMEGA υποβάλλει τους μηχανισμούς της καθώς και τα ολοκληρωμένα της ρολόγια σε 8 δοκιμές Master Chronometer για 10 ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στο νερό, της θερμοκρασίας και της έκθεσης σε μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss. Τα κριτήρια ακρίβειας (0 / + 5 δευτερόλεπτα ανά ημέρα δοκιμασμένα σε 6 θέσεις, ανάλογα με την κατηγορία) αποδεικνύουν ότι τα ρολόγια επιτυγχάνουν κορυφαίες επιδόσεις ακρίβειας.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS) έχει επίσημα εξασφαλίσει ότι η δοκιμή Master Chronometer δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Μόνο τα ρολόγια που λειτουργούν τέλεια με εξαιρετικά επίπεδα μαγνητικής ανθεκτικότητας κερδίζουν την πιστοποίηση Master Chronometer.

Επομένως, αν είναι γραμμένο στον καντράν, γνωρίζετε ότι η OMEGA έχει ξεπεράσει το σύνηθες σημείο αναφοράς με το οποίο σας εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ρολογιού.

OMEGA: Ο μηχανισμός Master Chronometer ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ METAS;

Η πιστοποίηση Master Chronometer παραδίδεται από την επίσημη κυβερνητική αρχή METAS της Ελβετίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες μέτρησης. Ως απόλυτα ανεξάρτητο ινστιτούτο, η METAS βρίσκεται στην αιχμή της ακρίβειας των μετρήσεων στην Ελβετία και είναι σε θέση να καθορίσει τα ακριβή αντικειμενικά κριτήρια για το τι σημαίνει πραγματικά η ακρίβεια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;

Τα ρολόγια της OMEGA επιτυγχάνουν το πρότυπο Master Chronometer, χάρη στις πολλές καινοτομίες εντός του μηχανισμού.

Η ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ

Για το ρολόι, αυτό σημαίνει λιγότερη τριβή στο εσωτερικό του μηχανισμού, μεγαλύτερη μηχανική απόδοση και εξαιρετική χρονομετρική απόδοση με την πάροδο του χρόνου.

Για τον πελάτη, αυτό σημαίνει ότι η ακρίβεια διαρκεί περισσότερο και μπορείτε να παρατείνετε αρκετά τη συντήρηση του ρολογιού σας.

ΜΗ ΣΙΔΗΡΟΥΧΑ ΥΛΙΚΑ

Για το ρολόι, αυτό σημαίνει υπερνίκηση των μαγνητικών πεδίων, ένα από τα πιο περίπλοκα ζητήματα στην ωρολογοποιία. Τα μαγνητικά πεδία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ή να σταματήσουν τελείως τη λειτουργία ενός ρολογιού, χρησιμοποιώντας όμως το κράμα Nivagauss ™ της OMEGA και άλλα μη σιδηρομαγνητικά υλικά, οι κύλινδροι του μηχανισμού Master Chronometer είναι ανθεκτικοί σε μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss.

Για τον πελάτη, αυτό σημαίνει ότι η ακρίβεια δεν επηρεάζεται από τα καθημερινά αντικείμενα, όπως τηλέφωνα, tablets ή ηλεκτρικός εξοπλισμός. Τα μαγνητικά πεδία βρίσκονται παντού γύρω μας σήμερα, αλλά με τη χρήση μη σιδηρούχων υλικών το Master Chronometer δεν πρόκειται να απορρυθμιστεί.

ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ

Για το ρολόι, αυτό το μη σιδηρούχο υλικό εξασφαλίζει ότι η ακριβής γεωμετρία του ελατηρίου αναπαράγεται κάθε φορά και διατηρεί το ίδιο σχήμα για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Είναι τρεις φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα, αλλά έχει την αντοχή να διατηρεί ανώτερη ακρίβεια.

Για τον πελάτη, αυτό σημαίνει και πάλι ότι η ακρίβεια του ρολογιού σας δεν επηρεάζεται καθόλου από μαγνητικά πεδία, αλλά και ότι είναι ανθεκτικό σε ξαφνικούς κραδασμούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Σεπ 2020 | 17:26

Open House Athens: Ένας αρχιτεκτονικός περίπατος στα ομορφότερα κτίρια ξεκινά online

Τα virtual tours της δράσης κάνουν πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου.

18 Σεπ 2020 | 15:47

Ένα στέμμα έγραψε ιστορία στην 1η δημοπρασία του Sotheby's αφιερωμένη στη μουσική χιπ-χοπ

Η δολοφονία του Biggie Smalls παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

18 Σεπ 2020 | 15:47
18 Σεπ 2020 | 15:37

Οι καλύτερες ταινίες του Netflix που δεν ξεπερνούν τα 90 λεπτά

Διαρκούν λιγότερο από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χαρίζουν όμως πολύ έντονες συγκινήσεις.

18 Σεπ 2020 | 15:31

Μαθήματα ζωής από τον εμβληματικό Αμερικανό προπονητή Φιλ Τζάκσον

Ο εμβληματικός Αμερικανός προπονητής κλείνει σήμερα τα 75 του χρόνια και αυτά είναι τα μαθήματα της ζωής του.

18 Σεπ 2020 | 15:31

Τα καλύτερα video games μέχρι το τέλος του 2020

Έρχονται προσεχώς και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσεις το πολύπαθο έτος που διανύουμε.

16 Σεπ 2020 | 09:56

"76 Ημέρες": Το ντοκιμαντέρ για το επίκεντρο της πανδημίας

Η πόλη Ουχάν πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

15 Σεπ 2020 | 14:56

Το Deree – The American College of Greece δίνει ευκαιρίες για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση μέσω υποτροφιών

Ασφαλείς σπουδές σε νέους που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός διεθνούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος προσφέρει το Deree – Τhe American College of Greece μέσω των υποτροφιών του και του προγράμματος οικονομικής στήριξης.

14 Σεπ 2020 | 13:56

Kάθε αρχή και έξυπνη και στις σπουδές: Όλα όσα χρειάζεται ο φοιτητής στο νέο του ξεκίνημα βρίσκονται εδώ

Η MediaMarkt στο πλευρό του νέου φοιτητή, για να μην είναι το φοιτητικό σπίτι ένα μεγάλο, δύσκολο και ακριβό project.

11 Σεπ 2020 | 15:43

Μια εντυπωσιακή κατοικία στην Αίγινα ανεβάζει τον πήχη του design

Η εξοχική κατοικία Hedonistic Π βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Αίγινα.

11 Σεπ 2020 | 15:23

11 Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε ο κόσμος

Τι συνέβη εκείνο το φθινοπωρινό πρωινό του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

11 Σεπ 2020 | 15:11

O επιστημονικός λόγος για τον οποίο ο κόσμος ενοχλείται από τους κλόουν

Νέα έρευνα ρίχνει φως στην Coulrophobia, την τόσο διαδεδομένη διαταραχή.

09 Σεπ 2020 | 12:50

Τα πιο φωτογραφημένα τοπία του πλανήτη στο Instagram

Άγρια ομορφιά και συγκλονιστικές εικόνες ακόμα και στην εποχή της Covid-19.