
Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας! Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
Για το παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι
500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γρ. γιαούρτι 2%
125 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.
Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.
Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr