X

Πανακότα στο τσακ μπαμ: Γευστική, ντελικάτη και φυσικά chic and simple

Γευστική ντελικάτη πανακότα με λίγα υλικά. Δροσερή και πεντανόστιμη - Οτι πρέπει για τη ζέστη

Γράφει: TheToc team

Η πανακότα και συγκεκριμένα αυτή η συνταγή είναι αυτή που θα σου λύσει τα χέρια.

Η πανακότα είναι ένα light και δροσερό επιδόρπιο που θα καταπολεμήσει αναμφισβήτητα την επιθυμία σου για κάτι γλυκό ενώ μπορείς να τη φτιάξεις σε πολλές παραλλαγές .

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για πανακότα με μόνο 3 υλικά που θα ενθουσιάσει όποιον τη δοκιμάσει.

Τη συνταγή βρήκαμε από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

Συνταγή για πανακότα με 3 υλικά

Υλικά

500 ml φρέσκο γάλα

100 γρ. ζάχαρη

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Προαιρετικά 1 βανίλια

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με την ζάχαρη (προαιρετικά και την βανίλια) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.

Προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.