
Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, αυτό το νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας είναι ό,τι καλύτερο!
Φτιάχνεται πολύ εύκολα και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Υλικά
11⁄2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Κάνουμε τρεις λακκουβίτσες στο μείγμα των στερεών υλικών και στην πρώτη βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας, στη δεύτερη το μηλόξιδο και στην τρίτη το ηλιέλαιο.
Σταδιακά ρίχνουμε από πάνω το νερό και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά. Ύστερα ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα, ώστε να κρυώσει εντελώς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr