
H απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση. Κανείς δεν µπορεί να αντισταθεί σε ένα χωνάκι λαχταριστό παγωτό σοκολάτας.
Συστατικά
2 φλ. (500γρ.) κρέμα γάλακτος,
1 κονσέρβα (397γρ.) ζαχαρούχο γάλα,
½ φλ. κακάο,
1 φακελάκι βανίλια,
κουβερτούρα τριμμένη (προαιρετικά).
Για το σερβίρισμα
χωνάκια,
σιρόπι σοκολάτας.
Βήματα
Σε ένα μπολ, βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και κοσκινίζετε από πάνω το κακάο και τη βανίλια. Τα αφήνετε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
Αφαιρείτε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε το μίγμα από το ζαχαρούχο γάλα.
Αν θέλετε, βάζετε και λίγη τριμμένη σοκολάτα. Αναμιγνύετε με μία σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα 2 μίγματα .
Βάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το κλείνετε με πλαστική μεμβράνη και μετά με το καπάκι του (έτσι δεν θα δημιουργηθούν κρύσταλλοι).
Το βάζετε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή για ολόκληρο το βράδυ.
Σερβίρετε σε χωνάκι ή σε ένα ωραίο μπολ και αν θέλετε περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr