
"Παρφέ", στα γαλλικά, σημαίνει "Τέλειο". Γαστρονομικά μιλώντας, πρόκειται για μια αυθεντική γαλλική πατέντα για ένα παγωμένο γλυκό με πλούσια γεύση, με την αρχική συνταγή να εμφανίζεται το 1894 στο Παρίσι. Πιο βαρύ και πιο γλυκό από το κλασικό ιταλιάνικο "τζελάτο", και με μια αξεπέραστη υφή βασισμένη στις ποιοτικότερες πρώτες ύλες: φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, αγνό βούτυρο, ζάχαρη και κρόκος αυγού.

1967: Ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη δημιουργεί την ίδια γαλλική συνταγή, 100%
αναλλοίωτη, όπου το φρέσκο γάλα, η φρέσκια κρέμα γάλακτος, τα ολόφρεσκα αυγά και το
χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι δημιούργησαν μια μοναδική κατηγορία παγωτού με
την επωνυμία "Δωδώνη": τα πιο γνωστά "παρφέ" και από τα πρώτα στην ελληνική αγορά.
2024: Σήμερα, τα αυθεντικά Παρφέ Δωδώνη συνεχίζουν να παράγονται με τον ίδιο ακριβώς
τρόπο όπως τότε, με τα πιο αγνά υλικά και με την συνταγή που δημιουργήθηκε πριν από 55
περίπου χρόνια.
Κυρίαρχο συστατικό της αξεπέραστης γεύσης είναι το σπιτικό γλυκό κουταλιού κυδώνι, από
φρέσκα φρούτα του Βόλου, το οποίο καθιέρωσε το Παρφέ Δωδώνη μεγαλώνοντας γενιές και
γενιές! Φυσικά, οι συνταγές των παρφέ περιέχουν φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος,
φρέσκα αυγά, γνήσιους ξηρούς καρπούς, φυσικά χρώματα και αρώματα αλλά και
καραμελωμένα αμύγδαλα, φιστίκια και φουντούκια, που καβουρδίζονται για να γεμίσουν με
άρωμα και γεύση τα Παρφέ Δωδώνη -τα οποία Έλληνες και ξένοι καταναλωτές έχουν ως πρώτη
επιλογή εδώ και δεκαετίες.
Οι 5 γεύσεις που συνθέτουν την πλήρη γκάμα των παρφέ Δωδώνη σε βάζουν
πάντα στην δύσκολη θέση της επιλογής.
Αλλά όποιος και αν είναι ο συνδυασμός, ξέρεις ότι δεν θα απογοητευτείς:
Παρφέ κρέμα: Πλούσιο παγωτό κρέμα με παραδοσιακό κυδώνι και καραμελωμένο αμύγδαλο.
Παρφέ σοκολάτα: Πραγματική σοκολάτα, με παραδοσιακό κυδώνι και καραμελωμένα
αμύγδαλα, θα σας ταξιδέψουν.
Παρφέ αμύγδαλο με σιρόπι σοκολάτας: Το κλασικό παρφέ κρέμα με ενισχυμένη δόση
καραμελωμένων αμυγδάλων, γλυκό κυδώνι αλλά και σιρόπι σοκολάτας.

Παρφέ φιστίκι με πραλίνα φουντουκιού: Έντονη γεύση φιστικιού, ολόκληρα φιστίκια σε
συνδυασμό με πραλίνα φουντουκιού και γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Παρφέ φουντουκιού με πραλίνα φουντουκιού: Πλούσια κρέμα φουντουκιού σούπερ
ενισχυμένη με την πραλίνα φουντουκιού και γλυκό του κουταλιού κυδώνι.
Τόσο γεμάτη γεύση δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Σε ένα τοπίο γεμάτο επιλογές παγωτού, η Δωδώνη ξεχωρίζει με τα παρφέ της συνδυάζοντας αυθεντικότητα, παράδοση, ποιότητα και αξεπέραστη γεύση, που έχει κατακτήσει Έλληνες και ξένους εδώ και δεκαετίες.
Φτιάχνοντας παγωτό από το 1967 με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι και την ίδια αυστηρότητα
ποιοτικών προδιαγραφών, η Δωδώνη είναι χωρίς αμφιβολία ο "ειδικός" στο παγωτό.
Σκοπός της εταιρείας είναι να διατηρεί πάντα τον πήχη της ποιότητας ψηλά και να προσφέρει
στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, γι’ αυτό επιλέγει τις
καλύτερες πρώτες ύλες: αγνό πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα
γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, κακάο
και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας, παραδοσιακή συνταγή από φρέσκα φρούτα Βόλου
και αμύγδαλο που καραμελώνεται με χαμηλή διόγκωση, χωρίς συντηρητικά και τεχνητές
χρωστικές.
Τα "παρφέ" της Δωδώνης αποτελούν ένα διαχρονικό αγαπημένο, μια γλυκιά κληρονομιά που
περνά από γενιά σε γενιά.
Επισκεφθείτε σήμερα ένα κατάστημα Δωδώνη και δοκιμάστε τα "παρφέ" που ξεχωρίζουν!


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr