Πασχαλινά τσουρέκια και όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
τηλεθεατησ

Την Παρασκευή 23/4 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σε αυτό το τεύχος η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας τις καλύτερες συνταγές tips και όλα τα μυστικά για τα πιο τέλεια, πεντανόστιμα και λαχταριστά τσουρέκια που έχετε φτιάξει ποτέ!

Αποκλειστικά για εσάς η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για αφράτα ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ αρκεί μόνο να ακολουθήσετε βήμα βήμα τις οδηγίες της Αργυρώς για σίγουρη επιτυχία!

Πασχαλινά τσουρέκια και όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για την ενεργοποίηση της μαγιάς

100 γραμ. μαγιά νωπή

40 γραμ. ζάχαρη

80 γραμ. χλιαρό νερό

Για τη ζύμη

250 γραμ. φρέσκο βούτυρο

300 γραμ. ζάχαρη

3 μεγάλα αβγά

2 κρόκους από μεγάλα αβγά

350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες

1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

1/2 κ.γλ. αλάτι

3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκονη

2 κοφτά κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο

50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο

φιλέ αμύγδαλου

Για το διάλυμα αυγού

1 κρόκο

1 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπόλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά για τα τσουρέκια για το Πάσχα. Αν δεν βρείτε φρέσκια μαγιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φακελάκια ξερή μαγιά που θα την ενεργοποιήσετε όπως ακριβώς σας λέω παραπάνω.

Σε κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με το σύρμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά με τους κρόκους και το γάλα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο ζεστό βούτυρο. Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς C.

Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και το μαχλέπι με τη μαστίχα (τριμμένα σε σκόνη). Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος της κουζινομηχανής για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να σηκώνεται όλη μαζί και να σχηματίζει κόρδες. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι απαλή, βουτυράτη και να πέφτει. Να μην είναι σφιχτή.

Βουτάμε τα χέρια σε λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε τη ζύμη. Το επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές δημιουργώντας διπλώματα στη ζύμη.

Τη βάζουμε στον κάδο ή σε μεγάλο μπολ (υπολογίστε ότι στο τέλος θα πάρει 3 φορές τον όγκο της) και την σκεπάζουμε καλά να μην κάνει πέτσα. Την αφήνουμε να τριπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 3 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν βυθίζουμε το δάχτυλο στη ζύμη και δεν έχει επαναφορά το βαθούλωμα, τότε είναι έτοιμη.

Την αδειάζουμε στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη (2 μεγάλα Πασχαλινά τσουρέκια) ή σε περισσότερα μέρη ανάλογα με το πόσα τσουρέκια θέλουμε.

Πλάθουμε τα Πασχαλινά τσουρέκια. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε σβηστό φούρνο για 2 ώρες. Γίνονται τριπλάσια.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ τα χτυπάμε με ένα πηρούνι και αλείφουμε ολόγυρα τα Πασχαλινά τσουρέκια. Αφήνουμε για ακόμα 10’ να σταθούν και να τεντώσουν καλά τα τσουρέκια (γιατί με το άλειμμα συρρικνώνονται και πέφτουν ελαφρά). Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ ή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C αέρα για 40 λεπτά περίπου. Αν τα Πασχαλινά τσουρέκια είναι μικρά θέλουν λιγότερο χρόνο ψησίματος. Περίπου 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά.

Όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο σπιτικό τσουρέκι από την Αργυρώ, σίγουρη επιτυχία!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

14 Μαϊ 2021 | 10:49

Εύκολα και απολαυστικά γλυκά στο ποτήρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

"Γλυκά στο ποτήρι" με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου αποκλειστικά με το περιοδικό Τηλεθεατής.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ 12 Μαϊ 2021 | 12:56

Πάτρα: Στο νοσοκομείο ο Νίκος Παλαιοκώστας - Επιδεινώθηκε ξανά η υγεία του

Σε άσχημη κατάσταση ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΞΑΡΣΗ 09 Μαϊ 2021 | 15:55

Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - Δεν ανοίγουν τα σχολεία

Ο Δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου.

07 Μαϊ 2021 | 21:23

Οι καλύτερες τυρόπιτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό Τηλεθεατής

ΗΡΘΕ Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 07 Μαϊ 2021 | 18:22

Αυξανόμενα τα κρούσματα στην Κέρκυρα μετά τους μπότηδες: Πώς από το ένα κρούσμα την 1η Μαΐου φτάσαμε στα 43

Η Κέρκυρα από το ένα κρούσμα την 1η Μαΐου, χθες έφτασε τα 43 νέα κρούσματα κορονοϊού.

ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 70% 07 Μαϊ 2021 | 10:54

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή: Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 05 Μαϊ 2021 | 15:39

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μισούστιν: Στην ελληνορωσική ατζέντα ο κορονοϊός και το άνοιγμα του τουρισμού

Στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Μιχαήλ Μισούστιν συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα διμερών σχέσεων.

ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ 03 Μαϊ 2021 | 21:23

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη: "Σε ψάχνω ψυχή μου και εσύ δεν είσαι εδώ"

"Να ζείτε την κάθε στιγμή.Μην αφήνετε τίποτε για το αύριο" γράφει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 03 Μαϊ 2021 | 21:00

Λαζάρου: Γιατί δεν άνοιξε το εστιατόριο του - "Τσουβαλιάζονται τα εστιατόρια, τα καφέ και τα καφέ μπαρ" [βίντεο]

Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναλύει τους λόγους για του οποίους δεν θα άνοιξε την Δευτέρα του Πάσχα το κατάστημά του. Ποια είναι τα προβλήματα.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 03 Μαϊ 2021 | 19:42

Δευτέρα του Πάσχα με καύσωνα: Πού η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς – Πότε υποχωρεί η ζέστη

Πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες και σήμερα Δευτέρα του Πάσχα - Υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τρίτη

ΣΤΟ FACEBOOK 03 Μαϊ 2021 | 18:04

Το επικό βίντεο της Φίνος Φιλμς για την εστίαση που άνοιξε ξανά

Για το άνοιγμα της εστίασης έκανε ξεχωριστή αναφορά η "Φίνος Φιλμ" με ένα βίντεο με πολλούς παλιούς αγαπημένους πρωταγωνιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 03 Μαϊ 2021 | 15:28

Ποιες καφετέριες και ποια εστιατόρια: Γέμισαν κόσμο οι παραλίες στην Κρήτη [εικόνες]

Στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο, ο κόσμος έσπευσε στις κοντινές παραλίες για μία ανάσα δροσιάς.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ 03 Μαϊ 2021 | 14:43

Συναγερμός από εξαφάνιση 14χρονης - Χάθηκαν τα ίχνη της στα Πατήσια

Η 14χρονη Μαριάμ εξαφανίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από τα Πατήσια.