X

Πατάτες σαν της γιαγιάς στο "γκάζι" - τραγανές, λαχταριστές και light

Τραγανές πατάτες σαν της γιαγιάς στο "γκάζι", έτοιμες εύκολα στο airfryer.

Γράφει: TheToc team

Οι πατάτες έχουν μια μοναδική θέση στις καρδιές μας και στη μαγειρική παράδοση της ελληνικής κουζίνας. Όλοι θυμόμαστε τη γεύση της πατάτες που ψηνόταν στο "γκάζι" στο σπίτι της γιαγιάς, όπου ήταν τραγανές απ’ έξω, μαλακές και ζουμερές μέσα, με τη χαρακτηριστική χρυσαφένια υφή που δύσκολα ξεχνιέται. Τώρα, με το air fryer, μπορείς να φτιάξεις πατάτες που πλησιάζουν τόσο πολύ αυτήν την αυθεντική γεύση, χωρίς να χρειάζεσαι μεγάλες ποσότητες λαδιού ή πολύ χρόνο. Η μαγεία του αέρα τις κάνει τραγανές σαν τηγανητές, ενώ διατηρούν όλη τη γλύκα και την υφή που αγαπάς από τις παλιές καλές μέρες της κουζίνας της γιαγιάς.

Το air fryer προσφέρει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις αυτό το αγαπημένο πιάτο χωρίς ενοχές, καθώς οι πατάτες γίνονται εξίσου λαχταριστές, αλλά με πολύ λιγότερο λάδι, και είναι ιδανικές ως συνοδευτικό ή σνακ. Με απλά μπαχαρικά όπως ρίγανη και πάπρικα, και λίγη προσοχή στο ψήσιμο, το αποτέλεσμα είναι σαν να τις είχε ψήσει η γιαγιά σου στο "γκάζι" - ζεστές, αρωματικές και έτοιμες να απογειώσουν κάθε γεύμα.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr