Follow us

Πείραμα για μια νέα ζωή στα ερειπωμένα κτίρια της Αθήνας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος για το κτιριακό απόθεμα του κέντρου της Αθήνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πείραμα για μια νέα ζωή στα ερειπωμένα κτίρια της Αθήνας

Ένα «πείραμα» που θα δώσει ζωή στα ερειπωμένα κτίρια του κέντρου της Αθήνας μέσα από την αξιοποίησή τους για εμπορική χρήση από μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις έχει ξεκινήσει ήδη με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος για το κτιριακό απόθεμα του κέντρου της Αθήνας, με απαξιωμένα κτίρια που αυξάνονται ακόμη και σε δρόμους που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εμπορικοί, και αυτό υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον και λόγω της υποβάθμισης πολλαπλασιάζονται οι ιδιοκτησίες που εγκαταλείπονται.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας βλέπει ότι υπάρχουν ευκαιρίες για νέες μορφές εμπορικής δραστηριότητας και υποστηρίζει ότι άδεια και ερειπωμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης μπορούν να δημιουργήσουν νέες εμπορικές γειτονιές αν μετατραπούν σε πυρήνες δραστηριότητας για μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

«Κάθε βιτρίνα που φωτίζεται διώχνει την παραβατικότητα και δημιουργεί θέσεις εργασίας», όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να πετύχει την υλοποίηση ενός σχεδίου που προβλέπει ότι θα μπορούν να ενοικιάζουν μεγάλους χώρους μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις με προνομιακούς όρους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πρωτεύουσας συναντήθηκε ήδη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, της εξέθεσε την ιδέα του και συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα να υπάρξει χρηματοδότηση για να χρησιμοποιηθούν ερειπωμένα κτίρια του κέντρου της πόλης για εμπορικούς σκοπούς από μικρού και μεσαίου μεγέθους εμπορικές επιχειρήσεις.

Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα δημιουργεί νέες προοπτικές για το εμπόριο αλλά και γενικότερα για την επισκεψιμότητα του κέντρου, οπότε η μετατροπή άδειων κτιρίων σε «mall» για λιανεμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δώσει μία νέα ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καφούνης, η σκέψη είναι να διαμορφωθεί κατάλληλα ένας μεγάλος χώρος προκειμένου να δραστηριοποιηθούν για περίπου μία διετία, με προνομοιακούς όρους, μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ βαθμιαία στόχος είναι αυτοί οι χώροι να μπορούν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Μέχρι τώρα δεν έχει επιλεγεί το κτίριο που θα λειτουργήσει πειραματικά αυτή η ιδέα, αλλά η περιοχή που διερευνάται είναι η οδός Σταδίου.

Οι συζητήσεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποιους είδους χρηματοδότηση για να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος,

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει εκπονήσει μελέτη για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ήδη από το 2012, και από το 2013 περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που έχουν συνυπογράψει 17 υπουργεία, ενώ παράλληλα έχει καταρτιστεί νομοθετική πρόταση ώστε να γίνει ευκολότερη η παρέμβαση στα 1.800 εγκαταλειμμένα κτίρια του κέντρου της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά διατηρητέα -κάποια δημόσια, κάποια ιδιωτικά, γνωστού ή άγνωστου ιδιοκτήτη-, ώστε να διευκολυνθεί είτε η μεταβίβασή τους, είτε η αξιοποίησή, είτε ακόμα η κατεδάφισή τους αν είναι επισφαλή.

50 εκατ. ευρώ για ανακαίνιση 200 παλαιών δημοτικών κτιρίων

Ήδη με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επιδότηση από 35% έως 100%, «τρέχει» το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα, στους δήμους να ανακαινίσουν παλιά εγκαταλειμμένα κτίρια.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 50 εκατ. ευρώ και μέγιστη χρηματοδότηση είναι 2.500.000 ευρώ ανά πρόταση.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν και να επανενταχθούν στον ιστό της πόλης για τουριστικούς, πολιτιστικούς σκοπούς αλλά και για επιχειρηματικές δραστηριότητες τα παλιά δημοτικά καταστήματα, όπως βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες και σφαγεία, στεγασμένες στοές και αγορές, δικαστικά μέγαρα, δημοτικά λουτρά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ακόμη και εγκαταλειμμένα «Ξενία» και νοσοκομεία και άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Επιλέξιμες είναι οι παρεμβάσεις σε ανενεργά κτίρια ή κτίρια που ένα μικρό ποσοστό της επιφάνειας τους (έως 20%) έχει υφιστάμενη χρήση και με την παρέμβαση θα αποκτήσει χρήση το σύνολο της επιφάνειάς του.

Κάθε δήμος δύναται να υποβάλει μια και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή, αναστήλωση αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου.

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης: «Με το πρόγραμμα αυτό, χρηματοδοτούμε την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των δήμων. Κτίρια που παρέμεναν αδρανή και επιβάρυναν οικονομικά τους δημότες θα μετατραπούν σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και σε νέες πηγές εσόδων για τους δήμους. Πρόκειται για δράση που συνδυάζει αρμονικά τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών εμβληματικών κτιρίων με την οικονομική ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Στη νέα προγραμματική περίοδο επικεντρώνουμε σε μικρά και μεσαία έργα στους δήμους όλης της χώρας που αναβαθμίζουν τις υποδομές τους και ενισχύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Για τη χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων κινητοποιούμε τόσο τους πόρους του ΕΣΠΑ όσο και εκείνους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, αναπτύξαμε στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο Ταμείο Υποδομών, ενώ εξασφαλίσαμε και πρόσθετα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Εκσυγχρονισμός και επανάχρηση κτιρίων

Με βάση τα στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo περισσότερα από τα μισά κτίρια του κέντρου (60%) είναι προγενέστερης του 1970 κατασκευής, άνω του 85% των κτιρίων χρήζουν παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού, ενώ τα επαγγελματικά κτίρια σύγχρονων προδιαγραφών είναι σπάνια, το μέσο κόστος αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του 70% περίπου των κτιρίων υπολογίστηκε σε πάνω από 400 ευρώ ανά τ.μ., συχνά υψηλότερο της αγοραίας αξίας τους, το 55% των κτιρίων ανήκουν σε πάνω από 10 συνιδιοκτήτες, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες, το Δημόσιο και διαφόρους φορείς του, με συνέπεια τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης και συντήρησής τους, ενώ τα ποσοστά κενών επαγγελματικών χώρων, καταστημάτων και γραφείων ανέρχονται σε περίπου 30%. Στο 20% των κτιρίων οι κενές ιδιοκτησίες ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 50%, ενώ τα ποσοστά κενών κατοικιών είναι χαμηλότερα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι επενδύσεις για αναβάθμιση κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας ενέχουν υψηλό επιχειρηματικό κίνδυνο και οι ζητούμενες αποδόσεις των επενδυτών κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η χρηματοδότηση τόσο του εκσυγχρονισμού ιδιοκτησιών όσο και η χρησιμοποίησή τους ως εμπράγματες εγγυήσεις δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον. Λόγω του υψηλού κόστους των αναγκαίων έργων, του υψηλού βαθμού συνιδιοκτησίας και των χαμηλών μισθωμάτων, ιδιαίτερα τα επαγγελματικά κτίρια απαξιώνονται και σταδιακά εγκαταλείπονται ή καταλαμβάνονται από δραστηριότητες χαμηλής προστιθέμενης αξίας.

Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία κρίνεται αναγκαίο να αναληφθούν μέτρα και δράσεις για την ανάπλαση και αναζωογόνηση του κέντρου. Απαιτείται να υλοποιηθούν τόσο έργα βελτίωσης του δημόσιου χώρου, όσο και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος. Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, με βάση όσα αναφέρθηκαν στο συνέδριο, είναι οι εξής:

- θεσμοθέτηση κατάλληλου νομικού πλαισίου και ευέλικτων διοικητικών διαδικασιών με στόχο την ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών: Τα τεχνικά, οικονομικά και διαχειριστικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι πολλά, ευαίσθητα και περίπλοκα με βασικότερο όλων τη δυνατότητα παρέμβασης σε κτίρια συνιδιοκτησίας που αποτελεί το κυριότερο ζήτημα προς αντιμετώπιση.

- εκσυγχρονισμός και επανάχρηση κτιρίων: Υπάρχει ανάγκη παροχής κρατικών ενισχύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν προοδευτικά προσδοκίες κέρδους και συνθήκες λειτουργίας της αγοράς. Οι ενισχύσεις θα πρέπει να παρέχονται με φειδώ και με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων και εγγυήσεων -όχι επιδοτήσεων- για την υλοποίηση έργων που θα επιλέγονται με τραπεζικά κριτήρια.

Οι "πιάτσες" των κλειστών καταστημάτων

Σχετικά με την αποτύπωση της αναλογίας των κλειστών επιχειρήσεων, διαπιστώνεται σταθεροποιητική τάση στην αγορά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η χαρτογράφηση των κλειστών επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου δείχνει ότι τα «λουκέτα» διαμορφώνουν «πιάτσες», με τα κλειστά καταστήματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερες πυκνότητες σε κάποιες περιοχές.

Μεταξύ των κεντρικών εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων. Έτσι, τα υψηλότερα ποσοστά λουκέτων καταγράφονται κατά φθίνουσα σειρά στους δρόμους: Χαριλάου Τρικούπη (45,1%), Ιπποκράτους (39,3%), Σοφοκλέους (38,7%), Σταδίου (34,3%), Πανεπιστημίου (33,9%), Ευριπίδου (29,4%).

Οι εμπορικές ζώνες

Για την Αθήνα έχουν οριστεί 4 ζώνες εκ των οποίων η καθεμία φέρει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γνωρίσματα. Οι υποπεριοχές-ζώνες που επιλέχθηκαν ταυτίζονται λίγο πολύ με τη μέση ανθρωπογεωγραφική αντίληψη που υπάρχει για το κέντρο της πόλης και συμπίπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με επιμέρους γειτονιές της. Οι περιοχές αυτές είναι: Εμπορικό Τρίγωνο Αθήνας, Κεντρικοί Οδικοί Άξονες, Κολωνάκι, Εξάρχεια-Νεάπολη.

Στις 4 ξεχωριστές εμπορικές ζώνες της Αθήνας καθεμία έχει διαφορετική «αντοχή» απέναντι στο φαινόμενο των «λουκέτων». Έτσι, το «εμπορικό τρίγωνο», παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό (23%) κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες, ποσοστό που διατηρείται σταθερό σε σχέση με την περσινή καταγραφή. Ακολουθεί το «Κολωνάκι» όπου η εικόνα βελτιώθηκε (23%) σε σύγκριση με την προηγούμενη καταγραφή. Σε χειρότερη θέση εξακολουθεί να βρίσκονται η ζώνη των «Εξαρχείων» με 35%, καθώς και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33%, που ωστόσο εμφάνισαν μια ισχνή βελτίωση.

Το εμπορικό τρίγωνο αποτελεί τη σημαντικότερη εμπορική ζώνη του κέντρου, καθώς στεγάζει σχεδόν το 40% των επιχειρήσεων «ένδυσης-υπόδησης» αλλά και της «εστίασης», ενώ εντός της ζώνης εδρεύουν σχεδόν τα μισά καταστήματα «τροφίμων». Παράλληλα η σημασία του εμπορικού τριγώνου είναι ευρύτερη καθώς αποτελεί την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η ζώνη που περιλαμβάνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες, διατηρώντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο κλειστών επιχειρήσεων. Η αυξημένη αναλογία των κλειστών στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας είναι ανησυχητική, καθώς η ζώνη περικλείει το δεύτερο μεγαλύτερο πλήθος επιχειρήσεων μετά το εμπορικό τρίγωνο. Συμπερασματικά, παρατηρείται ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης όπως αυτές εκδηλώνονται στην αγορά με την επιδημία των «λουκέτων», διαφέρουν σε κάθε εμπορική ζώνη και σημαντικό ρόλο σε αυτό κατέχει η φυσιογνωμία της κάθε ζώνης και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φαγητό μιας άλλης εποχής στο Κουκάκι: Η νεο-ταβέρνα που αξίζει της προσοχής σου

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΒΡΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 19:02

Η κακοκαιρία Adel "χτυπά" την Αττική: Σφοδρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αθήνα

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Αττική καθώς η κακοκαιρία Adel "χτυπά" και το Λεκανοπέδιο

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
LIVE Η ΚΙΝΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 16:26

Απέραντο πάρκινγκ ο Κηφισός: Μποτιλιάρισμα σε όλες τις κεντρικές οδούς και λεωφόρους της Αθήνας

Τρομακτικό είναι το πρόβλημα κυκλοφορίας στον Κηφισό, μεγάλες καθυστερήσεις σε Μεσογείων, Κηφισίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρας, Πειραιώς κ.ά.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 27 Νοε 2025 | 12:28

Η Αθήνα σε γιορτινό mood: Φωταγωγείται απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, εντυπωσιακός στολισμός σε όλη την πόλη

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19.30, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.

26 Νοε 2025 | 19:54

Τεράστιο μποτιλιάρισμα σε όλη την Αθήνα: Μεγάλες καθυστερήσεις, έληξε η στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Η βροχή και η στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Λεκανοπέδιο

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 Νοε 2025 | 21:42

Βία κατά των γυναικών: "Λείπουν οι δολοφονημένες, δεν είμαστε όλες εδώ" το σύνθημα στην πορεία της Αθήνας

Βροντερό "παρών" των διαδηλωτών στην κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΠΡΟΣΟΧΗ 25 Νοε 2025 | 07:34

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα και την Τετάρτη - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα 25/11 και αύριο, Τετάρτη 26/11.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 22 Νοε 2025 | 19:18

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Νοε 2025 | 21:08

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 24/11

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 23-11-2025 λόγω της επετείου της Εθνικής Αντίστασης

"ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ" 20 Νοε 2025 | 21:35

Πώς θα κυκλοφορούν και πού θα σταθμεύουν πλέον τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα - Οι αλλαγές στον κανονισμό

Υπερψηφίσηκε ο νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια στον Δήμο Αθηναίων

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 20 Νοε 2025 | 09:04

Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστά - Τι συμβαίνει σε βόρεια και νότια προάστια

Ο βασικός "ένοχος" για το μεγάλο έλλειμμα κατοικιών διαθέσιμων είτε προς πώληση, είτε προς ενοικίαση, φαίνεται να είναι ο τεράστιος όγκος των κλειστών κατοικιών.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 20 Νοε 2025 | 08:13

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου

Λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων εορτασμού για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 19 Νοε 2025 | 20:45

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου - Πώς θα κινηθείτε

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 21-11-2025

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ 19 Νοε 2025 | 10:56

"Μύρισαν" Χριστούγεννα στην Αθήνα: Τοποθετούνται λαμπάκια στο Σύνταγμα, πότε θα φωταγωγηθεί το δέντρο

Η Αθήνα μπαίνει ολοένα και πιο έντονα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς ξεκίνησε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 17 Νοε 2025 | 21:43

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα - Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής

17 Νοε 2025 | 06:00

Λένε πως αυτή είναι μία από τις πιο τίμιες, νέες ταβέρνες της Αθήνας

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 12:40
16 Νοε 2025 | 09:00

Ήξερες πως μπορείς να δεις την Αθήνα δωρεάν;

Μία ξεχωριστή εμπειρία, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν στις γειτονιές και τα τοπόσημα της πόλης.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ 16 Νοε 2025 | 00:16

Αθήνα: Πότε θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Από ποιο χωριό έρχεται

Η Αθήνα μπαίνει σταδιακά σε... ρυθμούς Χριστουγέννων - Από τη Βυτίνα Αρκαδίας θα είναι το δέντρο του 2025 για την πρωτεύουσα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 15 Νοε 2025 | 23:24

Με συμφωνία για την ενέργεια στη "βαλίτσα" του έρχεται ο Ζελένσκι - Στόχος η επάρκεια της Ουκρανίας σε φυσικό αέριο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται στην ελληνική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Κυριακής 16/11

ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 15 Νοε 2025 | 18:55

Δύο άτομα με "βαρύ παρελθόν" πίσω από τη δολοφονία Λάλα: Ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί - Το μυστήριο της Καβάλας

Η δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα θεωρείται ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και οι έρευνες συνεχίζονται

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 08:17

Airbnb: Ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας "υποψήφιες" για μπλόκο στην έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου

Σε ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας είναι πιθανό να ισχύσει η απαγόρευση έκδοσης νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 11 Νοε 2025 | 14:18
11 Νοε 2025 | 12:11

Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Ένταση με την άφιξη Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη [εικόνες-βίντεο]

​Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων αλλά και τις συνέπειες από την ευλογιά των προβάτων.

11 Νοε 2025 | 07:52

Αθήνα - Νέοι κανονισμοί για τα ηλεκτρικά πατίνια: Πού επιτρέπεται και πού όχι η κυκλοφορία - Ορια ταχύτητας και στάθμευση

Σε εφαρμογή τίθεται ο νέος κανονισμός του Δήμου Αθηναίων για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών - Αυστηροί κανονισμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Νοε 2025 | 04:00

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Κλειστοί δρόμοι στην πρωτεύουσα - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι αποκλεισμοί των δρόμων για τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσουν στις 05:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 18:30.

ΤΕΝΙΣ 08 Νοε 2025 | 22:09

Επικός Τζόκοβιτς: Κατέκτησε τον 101ο τίτλο του στην Αθήνα και αποθεώθηκε - "Σ’ αγαπώ Ελλάδα" [εικόνες - βίντεο]

Στα 38 χρόνια και πέντε μήνες του, ο κάτοχος 24 τίτλων Grand Slam Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσφερε άλλη μια "παράσταση", αυτήν τη φορά στο φίλαθλο κοινό της Αθήνας - Ξέσπασε στο φινάλε σκίζοντας τη φανέλα του

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 07 Νοε 2025 | 18:26

Εντυπωσιακό: Η στιγμή που ένα "μετέωρο" σκίζει τον ουρανό της Αθήνας - Ο Κολυδάς εξηγεί τι είναι [βίντεο]

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, η λάμψη της "βολίδας" έγινε ορατή σε όλη την κεντρική Ελλάδα

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ 06 Νοε 2025 | 15:12

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας: Δύο συλλαλητήρια και Σύνοδος στο Ζάππειο [εικόνες-βίντεο]

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι δρόμοι έχουν ανοίξει, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μετά δυσκολίας

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 03 Νοε 2025 | 18:53

Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Η διαβούλευση τελειώνει και δεν έχετε καταθέσει πρόταση"

Συνεχίζεται η κόντρα γύρω από τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα - Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μιχαηλίδου-Μπακογιάννη - Κάλεσε φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ 03 Νοε 2025 | 11:45

Χωρίς ταξί η Αθήνα για 48 ώρες - Τι διεκδικεί ο ΣΑΤΑ

48ωρη απεργία των ταξί στην Αθήνα για την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Νοεμβρίου προκήρυξε ο ΣΑΤΑ.

«ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ» 03 Νοε 2025 | 10:15

ΕΛΤΑ: Σφραγίζονται 38 καταστήματα στην Αττική - Χωρίς δουλειά συμβασιούχοι 17 ετών, λέει ο πρόεδρος του σωματείου

Από τα 46 καταστήματα στα οποία μπαίνει άμεσα λουκέτο, τα 38 βρίσκονται στην Αττική.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 01 Νοε 2025 | 16:53

Σκληρό ροκ υπουργείου Ανάπτυξης - Δούκα για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Είναι δήμαρχος και όχι δελφίνος του ΠΑΣΟΚ"

Το υπουργείο καλεί τον κ. Δούκα "να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος Αθηναίων και όχι υποψήφιος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος επιθυμεί"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 31 Οκτ 2025 | 20:00

Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο για χάρη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Το πρόγραμμα της νέας πρέσβης των ΗΠΑ ξεκινά το Σάββατο (1/11) από την εκδήλωση γνωριμίας που έχει διοργανωθεί από τον Σύνδεσμο Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας, στο Πάρκο Ελευθερίας

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ 30 Οκτ 2025 | 10:35

"Είμαστε σαν σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία": Οδύσσεια για τους πολίτες οι μετακινήσεις με τα Μέσα [βίντεο]

Το πρόβλημα εντείνεται τις ώρες αιχμής και αποτυπώνεται στις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι περιγράφουν μια κατάσταση που συχνά φτάνει στα όριά της.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ 29 Οκτ 2025 | 11:20

"Κοραή 4": Η ιστορία του κτιρίου που έγινε το κολαστήριο της Κομαντατούρ στην Αθήνα [εικόνες]

Μετά την απελευθέρωση και έως τα Δεκεμβριανά στο κτίριο θα εγκατασταθεί το ΕΑΜ.

25 Οκτ 2025 | 09:00

Δωρεάν στην Αθήνα: Όλα όσα θα κάνεις τις επόμενες ημέρες δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 20 Οκτ 2025 | 08:18

Σε ισχύ από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι εξαιρούνται

Επανέρχονται από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

19 Οκτ 2025 | 09:38

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βόλτα με τέλειο outfit στο κέντρο της Αθήνας

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαθανατίστηκε να απολαμβάνει την πρωινή της βόλτα.

18 Οκτ 2025 | 09:00

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 17 Οκτ 2025 | 18:51

Αθήνα: 31χρονος στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο

Υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, οι ανήλικες χωρίζονταν σε δύο ομάδες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 08:20

Σε εφαρμογή από σήμερα ο Δακτύλιος: Ποιες ώρες και μέρες θα ισχύει – Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Από σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τίθεται ξανά σε εφαρμογή ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 13:36

81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας: Επαρση σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα και Δούκα [εικόνες]

Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, ενώ παιάνιζε ο ύμνος της σημαίας.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

ΜΕΤΡ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΕΙ 09 Οκτ 2025 | 17:57

Δύο φορές σε έναν μήνα απέδρασε από ψυχιατρείο ο 54χρονος με το τσεκούρι που σκόρπισε πανικό μέσα σε λεωφορείο

Ο 54χρονος άνδρας σκόρπισε πανικό σε αστικό λεωφορείο της Αθήνας, όταν μπήκε μέσα σε αυτό με τσεκούρι

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 09 Οκτ 2025 | 11:50

Συνελήφθη άνδρας που κυκλοφορούσε με τσεκούρι μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας - Ενοχλούσε τους επιβάτες

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τσεκούρι μήκους περίπου ενός μέτρου μέσα σε σάκο που είχε στην κατοχή του ο άνδρας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Οκτ 2025 | 22:40

Συναγερμός στην Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Μιχαλακοπούλου [εικόνες - βίντεο]

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα ήταν κλειστό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Οκτ 2025 | 20:18

Κλείνει οριστικά το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" - Πουλάει όλα τα βιβλία προς 2 ευρώ το ένα - Η συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Οκτ 2025 | 18:18

Συνελήφθη 52χρονος μεθυσμένος οδηγός - Έπεσε σε 13 παρκαρισμένα οχήματα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Ο 52χρονος Ουκρανός, κινούμενος στην οδό Φυλής στο κέντρο της Αθήνας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε 13 σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: Χάος στους δρόμους - Πότε θα εξασθενήσουν τα καιρικά φαινόμενα [live η κίνηση]

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 06 Οκτ 2025 | 18:39

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην Αθήνα θα μένουν μόνιμα η σύζυγος και τα παιδιά του - Το φουτουριστικό παλάτι στο Π. Ψυχικό

Η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια, και τα 4 παιδιά του μετακομίζουν μόνιμα στην Αθήνα - Το "smart home" στο Παλαιό Ψυχικό και η επιθυμία του "Greek Freak" να παίξει στην Ελλάδα

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 02 Οκτ 2025 | 17:45

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αθήνας την Παρασκευή 3/10 - Σε ποιες άλλες περιοχές δεν θα γίνουν μαθήματα

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αθήνα - Πού αλλού δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω κακοκαιρίας

ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ 02 Οκτ 2025 | 14:23

Σφοδρή βροχόπτωση στην Αθήνα: Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες [βίντεο]

Αθηναίοι και τουρίστες αναζητούσαν καταφύγουν σε στέγαστρα, στάσεις λεωφορείων και στοές, ενώ άλλοι κυκλοφορούσαν με ομπρέλες και κουκούλες

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ 30 Σεπ 2025 | 14:11

Κλειστά σχολεία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αθήνα - Ποιοι δρομοι κλείνουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

ΤΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ VISUAL ARTIST 29 Σεπ 2025 | 11:42

Η όμορφη πλευρά της "σουρεαλιστικής Αθήνας"

Η αρχιτέκτονας Τίνα Μαρινάκη με τον λογαριασμό Athens Surreal αποδεικνύει ότι το A.I. περισσότερο από απειλή, είναι δημιουργικό εργαλείο

29 Σεπ 2025 | 06:00

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟ 28 Σεπ 2025 | 13:02
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2025 | 09:24

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω του αγώνα δρόμου "Greece Race for the Cure 2025"

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα, λόγω διεξαγωγής του αγώνα - Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 09:02

Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο "Δωδώνη" στην πλατεία Βάθη - Απεγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι και μια γάτα [βίντεο]

Στο συγκεκριμένο κτίριο είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά τον Ιούνιο του 2008 - Σε εκείνο το περιστατικό είχαν χάσει τις ζωές τους μια 35χρονη γυναίκα με το αγοράκι της, 2,5 ετών

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 09:19
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 24 Σεπ 2025 | 17:01

Αυτός είναι ο 24χρονος που δάγκωσε και χτύπησε αστυνομικούς - Δήλωσε ψεύτικη ταυτότητα, έχει συλληφθεί 8 φορές

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, δηλώνοντας ότι είναι Παλαιστίνιος - Έχει συλληφθεί άλλες 7 φορές

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

22 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 21 Σεπ 2025 | 10:37

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο"

21 Σεπ 2025 | 08:14

Mιμή Ντενίση: Με ριγέ καπέλο και αέρινο casual outfit στο κέντρο της Αθήνας

Ο χαλαρός περίπατος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 20 Σεπ 2025 | 21:31

Η στιγμή της πτώσης δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απάντηση της Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων - Η γιακαράντα "είχε ελεγχθεί"

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων για τις πτώσεις δέντρων.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 Σεπ 2025 | 15:27

Αυτόπτης μάρτυρας για πτώση δέντρου: "Πήραν αιμόφυρτη τη γυναίκα" - "Οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους", λέει ο δήμος Αθηναίων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων για την πτώση τριών δέντρων στην πόλη, με τη μια περίπτωση να έχει αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πολιτών.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 20 Σεπ 2025 | 13:01

Επεσε δέντρο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας – Δύο τραυματίες [βίντεο]

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έπεσε ένα μεγάλο δέντρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Η Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητα η ιστορική οδός από το βράδυ του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ "Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο", στο τμήμα από την οδό Ευριπίδου μέχρι το Μοναστηράκι

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 18:16

"Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο": Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παρακάνω οδούς και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα

15 Σεπ 2025 | 09:00

Ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Αθήνας ανοίγει ξανά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Σεπ 2025 | 15:05

Live - Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου - Προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, στην άνοδο του Κηφισού τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν από τη Μεταμόρφωση μέχρι του Ρέντη.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

06 Σεπ 2025 | 09:00

Έτοιμοι για το πρώτο συναυλιακό ΣΚ του Σεπτέμβρη;

Το πρώτο σαβαβτοκύριακο πίσω στην πόλη, η ολική έκλειψη της Σελήνης και δύο μεγάλες φεστιβαλικές διοργανώσης δίνουν το στίγμα της νέας σεζόν.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 12:22
02 Σεπ 2025 | 08:00

Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Ο απόλυτος οδηγός εμπειριών

Burger Fest, Ludovico Einaudi για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, θεατρικές παραστάστεις, Primer Music Festival και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 31 Αυγ 2025 | 13:57

Βασιλίσσης Όλγας: Ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία - Δεν θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό της Αθήνας

"Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Όλγας θα είναι κανονική, συνεχώς μποτιλιαρισμένη, με μηδενικό όφελος για τα οχήματα και μεγάλη ζημιά στους πεζούς" αναφέρει ο καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Πολιτικής, Γιώργος Γιάννης

30 Αυγ 2025 | 15:43

Το γκαράζ που κάνει την επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας ομορφότερη

Η αντίθεση των υλικών - λευκό για όλο τον χώρο κυκλοφορίας και στάθμευσης, έντονο μαύρο μάρμαρο για το κέντρο- δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 28 Αυγ 2025 | 06:42

"Μαζεύουν" οι συνεργάτες του Δούκα τις κατηγορίες κατά Μπακογιάννη για το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά- Συγνώμη λάθος

Το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων άναψε φωτιές

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ 23 Αυγ 2025 | 14:12

Ηράκλειο: Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση οι δύο εγκαυματίες από τη φωτιά σε γήπεδο - Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα [βίντεο]

Τόσο η 36χρονη γυναίκα που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα, όσο και ο 40χρονος που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν από το ΠΑΓΝΗ με αεροδιακομιδή στο Θριάσιο.

23 Αυγ 2025 | 14:00

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

Το καλοκαίρι του 1843, η Αθήνα είχε να αντιμετωπίσει, πέραν της λειψυδρίας, και ένα σμήνος απο...ακρίδες.

16 Αυγ 2025 | 09:00

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

15 Αυγ 2025 | 13:36

Θεσσαλονίκη: Με 93 λεπτά καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC53 για την Αθήνα

Η αμαξοστοιχία άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο τροχαίο υλικό.

15 Αυγ 2025 | 12:16
15 Αυγ 2025 | 09:00

Τι μένει αν ανασυνθέσεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα;

Τι απομένει και τι χρειάζεται για να ξαναφτιάξεις την πόλη ως εμπειρία ζωής και σύνδεσης, αλλά και ως ταξιδιωτικό προϊόν.

11 Αυγ 2025 | 09:00

Φύγαμε για βουτιές στο "κρυφό νησί της Αττικής"

Αν αναζητάτε μια παραλία κοντά στην Αθήνα με πεντακάθαρα νερά και ατμόσφαιρα ελληνικού νησιού, η Αλθέα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σας.