X

Νόστιμα ρολλάκια κανέλας με σταφίδες - Εύκολη συνταγή, απλά υλικά

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γευστικό γλύκισμα χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο.

Γράφει: TheToc team

Τα ρολλάκια κανέλας με σταφίδες είναι μία ιδανική επιλογή για τον χειμώνα και μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τον καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Η συνταγή που προτείνει η γνωστή foodblogger Mamatsita, είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γευστικό, σπιτικό γλύκισμα χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Υλικά

-1 φύλλο σφολιάτας
-30 γρ. βούτυρο λιωμένο
-1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
-1& 1/2 κ.γλ. κανέλα
-1/3 κούπας σταφίδες ξανθέςγια το frosting (προαιρετικό)
-1 κ.σ. κρέμα τυριού
-1 1/2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση


1. Αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο, ανοίγω το φύλλο σφολιάτας από την συσκευασία του, το απλώνω στον πάγκο και αλείφω την επιφάνεια του με το λιωμένο βούτυρο.

2. Σε ένα μπολ προσθέτω την ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύω καλά και τα απλώνω στην επιφάνεια του φύλλου προσθέτοντας και τις σταφίδες.

3. Τυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό το φύλλο από την μακριά πλευρά του και στη συνέχεια κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ. περίπου τις οποίες τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ έχοντας το βουτυρώσει πρώτα καλά. Προσέχω να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Αν έχει περισσέψει κανελοζάχαρη, πασπαλίζω με αυτή τα ρολλάκια από πάνω.

4. Ψήνω τα ρολλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και η σφολιάτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. (Για ακόμα μεγαλύτερο τραγανό αποτέλεσμα, τοποθέτησε τα ρολλάκια για μερικά λεπτά στο ψυγείο πριν το ψήσιμο).

5. Ραντίζω τα ρολλάκια με το frosting (προαιρετικό) το οποίο έχω ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.