
Ξεκίνησε η νηστεία του Πάσχα και ο Ακης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο αφρατο κέικ σοκολάτα.
Νηστίσιμη σοκολατίνα από τον Ακη Πετρετζίκη
Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό, χλιαρό
1/2 κ.γ. σόδα
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
3 κ.σ. γεμάτες κουβερτούρα, σε σκόνη
3 1/2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
1 βανιλίνη
2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι.
Διαλύουμε τη σόδα με το χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στη ζάχαρη. Το ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά βάζουμε τη σοκολάτα, το κακάο και τα διαλύουμε και αυτά.
Βάζουμε μετά το αλεύρι, το κονιάκ, τη βανίλια και τελευταίο το μπέικιν πάουντερ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr