Θέλετε ένα γλυκό σνακ για εσάς και τα παιδιά σας; Φτιάξτε εύκολες γαλακτοφέτες με μόνο 4 υλικά και θα ξετρελαθούν!
Συστατικά
-340 γρ. γάλα, 3,5%
-30 γρ. μέλι
-130 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση λευκής πραλίνας
-260 γρ. παντεσπάνι, έτοιμο
Για το σερβίρισμα
-κουβερτούρα, λιωμένη
-τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
-Για τη συνταγή θα χρειαστούμε 8 ξυλάκια παγωτού.
-Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. γάλα και το μέλι, μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα 800 Watt, ώστε να λιώσει το μέλι και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
-Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε το σιρόπι με ένα σύρμα χειρός, και το αφήνουμε στην άκρη.
-Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση λευκής πραλίνας, και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα.
-Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
-Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στο ταψί, το αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα πατισερί λευκής πραλίνας.
-Αλείφουμε με το σιρόπι και το δεύτερο παντεσπάνι, και το τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι με την κρέμα.
-Τοποθετούμε κυκλικά τα ξυλάκια παγωτού στην κρέμα ανάμεσα από τα δύο παντεσπάνια.
-Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
-Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
-Προαιρετικά βουτάμε τις γαλακτοφέτες σε λιωμένη κουβερτούρα.
-Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.