
Θέλετε να φτιάξετε ενα γρηγορο και πανεύκολο κέικ, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας; Ο Ακης Πετρετζίκης μας δίνει μια πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ αμυγδάλου.
Για αυτόκ το κέικ δεν θα χρειαστείτε καν μίξερ.
Κεικ αμυγδάλου του Ακη
Υλικά
300 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
5 αυγά, μεσαία
αλάτι
20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε 2 δόσεις, χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου, τα αυγά και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 10x30 εκ., και μεταφέρουμε μέσα όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στην πάνω σχάρα για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει το κέικ.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, και το κόβουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Tip από τον Άκη: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολυκόφτη, μπορούμε να βάλουμε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου αντί για τα αμύγδαλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr