Follow us

Πετρετζίκης: Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα - Εύκολο, θα ξετρελαθείτε

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία τέλεια και απλή συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά και ειδικά το γαλακτομπούρεκο; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία τέλεια και απλή συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα. Θα είναι έτοιμο σε 40 λεπτά και το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας!

Γαλακτομπούρεκο του Ακη

Υλικά

Για το σιρόπι

800 γρ. νερό
1.200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1800 γρ. γάλα, 3,5%
10 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. βούτυρο, κρύο
2 βανιλίνες

Για τη σύνθεση

200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι, και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Διαβάστε Επίσης

Για την κρέμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ζάχαρη και 1.700 γρ. από το γάλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε πολύ αργά μέσα στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα και να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ρίχνουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κατσαρόλα με την κρέμα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Αλείφουμε με βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου, ένα ορθογώνιο ταψί 28x36 εκ.
Τοποθετούμε στο ταψί δύο φύλλα -το ένα δίπλα στο άλλο, ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο, και απλώνουμε 30 γρ. από τα αμύγδαλα.
Καλύπτουμε από πάνω με άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με βούτυρο. Απλώνουμε άλλα 30 γρ. από τα αμύγδαλα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για συνολικά 7 φύλλα.
Ρίχνουμε όλη την κρέμα και απλώνουμε διαδοχικά ένα φύλλο, βούτυρο και αμύγδαλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα φύλλα.
Διπλώνουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί προς τα μέσα για να φτιάξουμε ένα γείσο.
Ραντίζουμε με το βούτυρο που έχει περισσέψει και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια. Προσέχουμε να μην κόψουμε τα κάτω φύλλα.
Ψήνουμε στην πάνω σχάρα για 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε επιτόπου με το κρύο σιρόπι, με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει το γαλακτομπούρεκο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 23 Μαρ 2023 | 08:20

Συνταγή: Κέικ καρότου χωρίς αυγά - Νηστίσιμο και πολύ υγιεινό

Αυτό το απίθανο κέικ καρότου είναι νηστίσιμο, ελαφρύ και πολύ υγιεινό!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Μαρ 2023 | 06:20

Πετρετζίκης: Νόστιμος και γρήγορος μπακαλιάρος με το πιο τραγανό κουρκούτι και βελούδινη σκορδαλιά

Παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι ο μπακαλιάρος, συνοδεία της γνωστής σκορδαλιάς.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ 22 Μαρ 2023 | 07:59

Συνταγή: Τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - Με λίγες θερμίδες

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτό το εξαιρετικό γλύκισμα, είναι ό,τι πρέπει για όλους όσοι "κρατούν" και τη νηστεία ενόψει του Πάσχα.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ! 22 Μαρ 2023 | 07:09

Βελούδινη, γευστική σκορδαλιά από τον Ακη Πετρετζίκη για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι!

ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ 21 Μαρ 2023 | 06:30

Συνταγή για ζουμερό νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και φουντούκια, χωρίς γλουτένη

Αυτό το ζουμερό νηστίσιμο και κέικ με σοκολάτα και φουντούκια είναι ό,τι καλύτερο!

ΣΥΝΤΑΓΗ 20 Μαρ 2023 | 07:26

Νηστίσιμα brownies χωρίς ψήσιμο - Εύκολη συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Νηστίσιμα brownies χωρίς ψήσιμο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 17 Μαρ 2023 | 06:23

Σιροπιαστό νηστίσιμο ραβανί με καρύδα - Πολύ εύκολο, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, αυτό το νηστίσιμο σιροπιαστό ραβανί με καρύδα, είναι ό,τι πρέπει!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 16 Μαρ 2023 | 05:14

Το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας - Πανεύκολο, χωρίς μίξερ

Το κέικ σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό και καθημερινό γλυκό, το οποίο αγαπιέται από πολλούς!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 14 Μαρ 2023 | 06:21

Νηστίσιμη τριφτή μηλόπιτα - Πανεύκολη και γευστική, το καλύτερο σνακ

Είτε για συνοδευτικό του πρωινού μας καφέ είτε για ένα υγιεινό σνακ, αυτή η τριφτή μηλόπιτα είναι απλά θεϊκή!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 13 Μαρ 2023 | 06:25

Νηστίσιμο και υγιεινό κέικ, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη - Θα ξετρελαθείτε

Αυτό το νηστίσιμο και υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη είναι η καλύτερη επιλογή!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Μαρ 2023 | 08:16

Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει - Τέλειος, νηστίσιμος μπακλαβάς με καρύδια

Μπακλαβάς. Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλύκισμα που συναντάμε σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα αγαπητό και στην ελληνική κουζίνα.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Μαρ 2023 | 08:18

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ - Πανεύκολο και αφράτο, έτοιμο σε μία ώρα

Αυτό το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας είναι ό,τι καλύτερο και αποτελεί το πιο τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ μας.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Μαρ 2023 | 07:00

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού - Αφράτο και αρωματικό, το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ

Αυτό το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι ό,τι καλύτερο για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε, ενώ είναι πάρα πολύ γευστικό και αρωματικό.