
Μια τέλεια και αρωματική γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί.
Αυτό το καλοκαιρινό πιάτο με ζυμαρικά, θα εντυπωσιάσει χωρίς να κουράσει, αφού απαιτεί λιγότερη από μισή ώρα για να ετοιμαστεί.
Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί
Υλικά
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO
12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
150 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
ροζ πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, αλατίζοντας και πιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατίζοντας και πιπερώνοντάς το μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι της γαρίδες.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τη φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr