Ένα ζεστό ρόφημα είναι πάντα καλοδεχούμενο τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα, ειδικά σε εξωτερικό περιβάλλον που κάνει κρύο. Κι αν έχετε βρεθεί τέτοια εποχή σε κάποια Ευρωπαϊκή χριστουγεννιάτικη αγορά, όπως αυτές τις Γερμανίας ή της Αυστρίας, θα έχετε δοκιμάσει το γνωστό και πεντανόστιμο Gluhwein που είναι γνωστό από τους Ρωμαϊκούς χρόνους.
Αυτό που γίνεται τώρα γνωστό σε εμάς, με τη βοήθεια των Cellier, είναι η διαδικασία για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό Gluhwien:
Ζεσταίνουμε κρασί μαζί με βότανα (προσοχή: δεν το βράζουμε) και σταφίδες ώστε να εκχυλίσουμε τα αρώματα και να έχουμε ένα αρωματικό ποτό, σε σύντομο χρόνο.
Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως «γλυκά» όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και άλλα που μας ξυπνούν τις αναμνήσεις καθώς ενεργοποιούν σχεδόν αυτόματα τη μνήμη μας.
Οι επιλογές στο κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ελαφριές. Δηλαδή ένα κρασί χωρίς πολλές τανίνες για να μην μας πικρίσει το ποτό. Διαλέξτε ελαφριά κόκκινα από Αγιωργίτικο ή Ξινόμαυρο. Για όσους δεν αντέχουν την ένταση του αλκοόλ που προκύπτει από την θερμότητα έχουμε μια εξαιρετική πρόταση, χρησιμοποιώντας ένα κρασί χωρίς αλκοόλ το Natureo Syrah του Torres από την Ισπανία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr