Το τουρσί είναι ένα παραδοσιακό τρόφιμο που προκύπτει από τη διαδικασία ζύμωσης λαχανικών μέσα σε αλατόνερο ή ξίδι. Αν και αποτελεί αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλές κουζίνες, το τουρσί δεν είναι μόνο γευστικό αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία.
Τα βασικά οφέλη που παίρνεις από το τουρσί
1. Πλούσιο σε προβιοτικά
Η φυσική ζύμωση του τουρσιού παράγει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια για το έντερο. Τα προβιοτικά βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
2. Βελτίωση της πέψης
Τα οξέα που παράγονται κατά τη ζύμωση μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των τροφών και στη βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Έτσι, το τουρσί μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φυσικός "ενισχυτής" της πέψης, ειδικά όταν καταναλώνεται με βαριά ή λιπαρά γεύματα.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr