Ενα φανταστικό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι που μοιάζει με cheesecake.
Φτιάξτε μέσα σε 10-15 λεπτά το πιο εύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα! Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά! Ιδανικό επδόρπιο για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Συνταγή: Δροσερό και ανάλαφρο μπισκοτογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 5%
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Φοράμε γάντια, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
Βγάζουμε τα γάντια, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x32 εκ. και απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και μοιράζουμε σε πιάτα.
Απλώνουμε πάνω από το κάθε κομμάτι τη μαρμελάδα με ένα κουτάλι. (Μπορούμε να απλώσουμε τη μαρμελάδα και σε όλο το γλυκό πριν κόψουμε σε κομμάτια όμως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το καταναλώσουμε εντός 2 ημερών.)
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.