Το τσουρέκι, το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό πασχαλινό ψωμί, φτιάχνεται συνήθως με αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και γάλα. Αυτά τα παραδοσιακά συστατικά μπορεί να μην είναι πάντα οι πιο υγιεινές επιλογές. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές υγιεινές εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το τσουρέκι να είναι πιο ελαφρύ.
Τσουρέκι χωρίς λευκό αλεύρι
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με πιο υγιεινές επιλογές, όπως αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι αμυγδάλου. Το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες Β, σίδηρος και ψευδάργυρος. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα αλεύρια εναλλακτικά ή να χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό και των δύο για να κάνεις το τσουρέκι σου πιο υγιεινό.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr